Zdravko Mamić napustio sudnicu: Što je rekla Modrićeva punica?

Foto: fah

U ponedjeljak je na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno suđenje braći Mamić, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru s novim odvjetnicima – Ivanom Stanićem i Nikolom Mandićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu se odazvali svjedoci Nikky Arthur Vuksan i Petar Nikolić, čiji će iskazi dani u istrazi u USKOK-u biti pročitani.

Svjedočila je Vesna Jurajić, punica Luke Modrića, koja je do 2009. bila voditelj računovodstva Dinama, a vodila je i poslove plaćanja poreza na dohodak po odbitku za svoga zeta, piše jutarnji.hr

Jurajić je govorila o ugovorima Luke Modrića o transferu između Dinama i Tottenhema te aneksa ugovora između igrača i nogometnog kluba kojim se regulira transferno ostećenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam punica Luke Modrića. Poznata mi je Mamić Sport Agency. Vlasnik je bio Zdravko Mamić. Ja sam bila zaposlenica NK Dinamo, ali sam jedno kratko vrijeme vodila knjigovodstvo za tu agenciju, ne sjećam se točno kada. Knjižila sam virmane, fakture telefona, benzina, plaće zaposlenika… Nisam znala da agencija sklapa ugovore s nekim igračima”, počela je svjedočenje.

Ona je radila kao voditeljica računovodstva NK Dinama od 1996. Do sredine 2009. godine ali je od sredine 2008. godine rjeđe dolazila na posao zbog osobnih razloga, a to se protegnulo do sredine 2009. kada je prestala raditi u Dinamu.

Rekla je kako je prema temeljnici koju je sačinila,  obveza Tottenhema prema Dinamu za isplatom transfera nastupila 30. lipnja 2008. godine, a obveza Dinama prema igraču Luki Modriću dospijevala je 15. kolovoza 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam zašto je obveza Dinama prema Luki Modriću nastupila tek 2009.”, rekla je te je dodala kako o aneksu s Lukom Modrićem nije razgovarala sve dok joj on nije dostavljen na knjiženje. Tada ga je pitala ima li on pravo na to, i rekao joj je da ima.

Tužitelj joj je rekao kako je u iskazu tijekom istrage rekla kako je sporni aneks vidjela “kada mi ga je donijela tajnica, u razdoblju od srpnja 2008. do srpnja 2009.” kada je bila pretežno kod kuće i nije redovno dolazila na posao u ured, a to se razlikuje od današnjeg iskaza.

“Prvi put sam vidjela aneks kada sam ga knjižila. Sjećam se da me je kolegica koja je radila završni račun za 2008. zamolila negdje u veljači 2009. da joj pomognem u izradi toga računa, i tada smo pregledavali ponovno svu dokumentaciju. I to je bilo pitanje kada sam opet vidjela aneks, kada sam radila završni račun”, rekla je, prenosi vecernji.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam zašto sam Uskoku spominjala razdoblje od srpnja 2008. Mislim da se tada spominjalo to razdoblje pa sam zato odgovorila na taj način”, rekla je, prenosi tportal.

Odvjetnici Zdravka Mamića nekoliko puta su intervenirali na pitanja tužitelja Tončija Petkovića, a pokušao je intervenirati i Mamić, te je napustio sudnicu nezadovoljan kako je sudac Krušlin diktirao u zapisnik odgovor kojeg je rekla Jurajić, pri čemu je upotrijebio riječi ‘ne sjećam se’.

“Izričito je rekla ne.  Pa, dobro istjerajte me van. Izričito je rekla ne, a onda se diktira nešto drugo”, rekao je Mamić.

Nakon Mamićevog izlaska svjedokinja je rekla da je odgovorila kako je rekla: ‘Ne. Ne sjećam se!’, da bi potom, na ponovljeno pitanje je li pri Modrićevom transferu imala ikakvu drugu dokumentaciju, osim ugovora o transferu između Dinama i Tottenhama i aneksa ugovora o podjeli transfernog obeštećenja između Modrića i Dinama, rekla kako nije imala nikakvu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.