Zdravko Mamić o danima u Hercegovini, hrvatskoj reprezentaciji, HNS-u, Dinamu…

Foto: snimka zaslona N1

Zdravko Mamić nakon nekog vremena u izolaciji dao je intervju za emsijiju Sport nedjeljom, koja će biti emitirana u nedjelju 23. rujna od 17 sati. Donosimo dio njegovih odgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako provodite dane u Hercegovini?

‘Rekreiram se svaki dan, propješaićim 10-tak kilometra, molim se puno i nekako sam pronašao duševni mir u ovom svetom mjestu. Ne fali mi ona prijašnja gungula..’,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomažete li sada više svojim hercegovačkim prijateljima?

‘Nisam se još odlučio na nikakav angažman, jedino su me širokobriježani zamolili za pomoć oko trenera, pa sam eto svojim vezama uspio dovesti ima Gocu Sedloskog, možda na taj način sada imam obavezu pratiti taj sportski kolektiv’.

Što kaže na uspjehe reprezentacije na svjetskom prvenstvu ali i aktualne rezultate Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Iskreno, to mi daje najviše snage i veselja, tako da mi nekako ispada da mi ovdje sada zaista nitko ne fali’.

Među reprezentativcima Mamićevo ime nije se previše spominjalo. Jeste li time, s ljudskog aspekta, ljutiti?

‘Ljudski me zasmetalo, dao sam dio sebe za veliku većinu tih momaka, ali ne, ljutnje ni malo nije bilo..dapače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o aktualnom predsjedniku HNS-a misli Mamić?

‘O njemu se može dugo i naširoko pričati, možete ga voljeti ili ne, ja osobno vidim puno krivih pristupa Davora, ali rezultatski, statistički gledano on je najuspješniji predsjednik saveza, rezultatski najkompletniji djelatnik kada zbrojimo igračku i predsjedničku karijeru. Ima pogrešaka, i on to zna, ali ja osobno gledajući sa strane on je savezu pun pogodak u ovome trenutku’.

Baš kao što je i Dinamu angažman Nenada Bjelice.

‘Angažman Bjelice je najveći dobitak kluba…i sretan sam da je Dinamo tako posložen da sada nije ovisan o jednom, već o nekoliko ljudi. Dinamo je moja velika satisfakcija koji je nastavio biti brand ovog dijela nogometne Europe’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kaže o Hajduku?

‘Hajduk ima problem menadžmenta, a ja da sam na čelu kluba zajedno s Torcidom bi kao Mojsije preko mora, koje bi se micalo pod našim nogama, zauzeo Rim!

Razmišljate li o slobodi, Hrvatskoj, Zagrebu?

‘Kada se i dogodi jednog dana presuda, i to oslobađajuća u što i dalje duboko vjerujem jer ni u jednom sporu nije dokazano da sam za i jednu lipu oštetio državni proraču, nisam siguram da če mi ona gužva, vreva i licemijerni ljudi koji su me okruživali, nedostajti… Moguće da ostanem na jednom ovakvom mjestui.

Cijeli intervju pogledajte u emisiji Sport nedjeljom koju uređuje i vodi Ante Breko, u nedjelju 23. rujna od 17 sati na programu Sportske televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.