Ždrijeb futsal: Hrvatska protiv Brazila, Kube i Tajlanda

Foto: HNS

U Samarkandu je održan ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva u futsalu, na kojemu će nakon 24 godine čekanja nastupiti i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska futsalska reprezentacija završni je korak za plasman na svjetsku smotru odradila u dodatnim kvalifikacijama protiv Poljske, a u ždrijebu skupina smještena je u treću jakosnu skupinu.

Kuglice su odlučile da će u Uzbekistanu izabranici Marinka Mavrovića zaigrati protiv Brazila kao nositelja skupine te Kube i Tajlanda, a plasman u osminu finala osigurat će dvije najbolje momčadi iz svake skupine te četiri trećeplasirane reprezentacije.

“Skupina je kompetitivna, Brazil je prvi favorit, a možemo igrati ravnopravno s Tajlandom i Kubom. Jako je bitna prva utakmica protiv Tajlanda, ali imamo velike izglede za plasman u nokaut fazu natjecanja. Mislim da smo dobro prošli, ostale skupine mi se čine ravnomjerno raspoređene po kvaliteti, najvažnije je da budemo na našoj optimalnoj razini i vjerujem da smo u stanju izboriti plasman u drugi krug”, rekao je hrvatski izbornik Marinko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo na rasporedu je od 14. rujna do 6. listopada ove godine. Hrvatska će prvu utakmicu odigrati 14. rujna u Bukhari protiv Tajlanda, uslijedit će dvoboj s Brazilom 18. rujna, također u Bukhari, a treća utakmica u skupini, protiv Kube, na rasporedu je 20. rujna u Tashkentu.

Skupina A: Uzbekistan, Nizozemska, Paragvaj, Kostarika
Skupina B: Brazil, Kuba, Hrvatska, Tajland
Skupina C: Argentina, Ukrajina, Afganistan, Angola
Skupina D: Španjolska, Kazahstan, Novi Zeland, Libija
Skupina E: Portugal, Panama, Tadžikistan, Maroko
Skupina F: Iran, Venezuela, Gvatemala, Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.