Ždrijeb za SP u Kataru: Dalić ima samo jednu želju

dalić
Foto: fah

Ovog petka od 18 sati u Dohi na rasporedu je ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u drugoj jakosnoj skupini.
Izbornik Zlatko Dalić želi izbjeći Francusku pod svaku cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ždrijebu će biti 37 reprezentacija, 29 reprezentacija je izborilo plasman u Katar, dok ćemo od preostalih osam zemalja dobiti posljednja tri sudionika, ali tek u mjesecu lipnju.

Zemlje iz iste jakosne skupine, odnosno pota, ne mogu biti izvučene u istu grupu. Konkretno, za Hrvatsku to znači da Hrvatska sigurno neće igrati protiv reprezentacija, kao što su Njemačka, Nizozemska, Danska, Švicarska, Urugvaj, Meksiko i SAD.

Protivnici iz tri jakosne skupine

U takvom sustavu će dobiti po jednog protivnika iz ostale tri jakosne skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom potu su: Brazil, Argentina, Francuska, Engleska, Španjolska, Belgija, te Portugal, a tu je još i Katar.

Treći pot čine: Srbija, Poljska, Senegal, Maroko, Tunis, Japan, Koreja te Iran koji vodi hrvatski trener Dragan Skočić. Na kraju najslabiji.

Četvrti pot čine: Kanada, Kamerun, Gana, Ekvador, Saudijska Arabija te kvalifikanti Peru – Australija – Emirati, Wales – Škotska – Ukrajina i Kostarika – Novi Zeland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.