Zidane uoči Barcelone: ‘S igračima ću biti do smrti, oni su ti koji se bore’

epa08762797 Real Madrid's head coach Zinedine Zidane reacts during the UEFA Champions League group B soccer match between Real Madrid and Shakhtar Donetsk at Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, Spain, 21 October 2020. EPA/JUANJO MARTIN

Real je u velikoj krizi, nema dvojbe. Naime, u prošlom prvenstvenom kolu poraženi su na svom terenu od Cadiza, a izgubili su, također na svom terenu, od Šahtara u Ligi prvaka, nije ”Kraljevima” pomogao ni sjajni pogodak Luke Modrića. Pred vratima je najveći derbi španjolskog nogometa, sutra će se igrati novi El Clasico, a danas je novinarima u Madridu na brojna pitanja odgovarao trener Reala Zinedine Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ni Barcelona ne briljira ipak je u boljoj situaciji od Reala te u boljem raspoloženju dočekuje veliki derbi, Real je zapravo pred većim pritiskom, svjestan je toga i Zinedine Zidane. Nažalost, navijače, kao i sve iskrene ljubitelje nogometa, frustrira činjenica da će se jedna takva utakmica igrati bez nazočnosti navijača, dakako, zbog pandemije koronavirusa.

“Znamo šta nas čeka. Jednaki su uvjeti za sve. Slažem se da je to drugačiji El Clasico od prethodnih, ali tu ništa ne možemo promijeniti”, rekao je Zidane, koji je potvrdio da će Sergio Ramos biti 100 posto spreman za ogled s Barcelonom. Ramos je, podsjetimo, propustio utakmicu sa Šahtarom.

Nakon dva poraza uzastopno je li ovaj derbi za Real došao u nezgodnom trenutku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je najbolji način da preokrenemo situaciju. Dobra igra kako bi se opravdali, da kažemo kako želimo promijeniti situaciju. Prije svega želimo odigrati dobru utakmicu”.

Je li ovo najdelikatniji trenutak Zinedine Zidanea od kada je u Realu?

“Ne volim biti žrtva ili nešto slično. To je utakmica i svaka ima svoju priču, i to je ljepota nogometa. Možete imati loših trenutaka, a dobra stvar je što  možete izvući pouke i opet promijenite situaciju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaje li Realu možda samopouzdanja?

“Bitno je biti jak, samopouzdanje ide uz ono što ćete raditi na terenu. Ako to dobro napravite, imat ćete povjerenja. “

Malo o Barceloni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je momčad koja je uvijek bila jaka i sa svakim trenerom i s različitim stvarima. Barca je uvijek Barca. To je momčad koja zna igrati nogomet i koja može uvijek pobijediti svakog protivnika”.

“Oduvijek sam bio kritičan prema sebi, to je motor za poboljšanje. Znamo da to svi zajedno možemo napraviti i zato sada želimo odigrati dobru utakmicu. Kao trener, nakon svakog poraza, trpim većinu kritika i to je normalno, ali ne živi se od prošlosti, zanima me ono što slijedi”, poručio je francuski stručnjak.

U Barceloni ne vlada idila, između ostaloga i zbog predsjednika Bartomeua protiv kojeg je većina igrača i navijača, a Real i Florentino Perez?

“Ja i igrači imamo veliku podršku i od predsjednika Pereza i od svih drugih ljudi u čelništvu kluba. I na kraju sam s tim igračima osvojio puno toga, oni su me natjerali da pobijedim. S igračima ću uvijek biti do smrti, oni su ti koji se bore. I vidim podršku, da. Ali sada nam je najvažnije promijeniti čip. Postoje utakmice za promjenu stvari. Nogomet je prelijep za to. Kad se stvari pogoršaju, morate iznijeti svoj karakter i kvalitetu”, zaključio je Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.