Zimske paraolimpijske igre: Slab dan hrvatskih paraolimpijaca

Foto: fah

Čak šestoro hrvatskih sportaša nastupilo je petog natjecateljskog dana na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama, a samo je Dino Sokolović osvajanjem 15. mjesta u veleslalomu ostvario očekivani rezultat, dok su svi ostali alpinci i nordijci postigli rezultate ispod očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš najbolji zimski paraolimpijac Dino Sokolović zauzeo je 15. mjesto u konkurenciji 25 sjedeća skijaša s čime može biti zadovoljan jer veleslalom nije njegova najjača disciplina i njega u subotu očekuje nastup u slalomu u kojem će se boriti za jedno od mjesta na pobjedničkom postolju.

Donekle sa svojim nastupom može biti zadovoljan i najmlađi sportaš u Pjonngčangu 17-godišnji Lovro Dokić koji je u konkurenciji 34 stojećih veleslalomaša zauzeo 26. mjesto, dok su Eva Goluža i Damir Mizdrak sasvim sigurno više očekivali od veleslalomskog nastupa u kategoriji slijepih i slabovidnih sportaša.

Goluža je zauzela posljednje 12 mjesto u kategoriji slabovidnih, dok je u konkurenciji slijepih Damir Mizdrak nakon dvije vožnje bio 16. u konkurenciji 18. sportaša od kojih dvojica nisu završili obje veleslalomske vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši nordijci Josip Zima u konkurenciji sjedećih i Antun Bošnjaković u konkurenciji stojećih su više puta padali u sprinterskoj utrci na 1,1 km pa je Zima bio posljednji 35., dok je Bošnjaković također bio posljednji 24. i ni jedan ni drugi nisu uspjeli izboriti nastup u daljnju fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.