Zlatko Dalić o Bruni Petkoviću: ‘Protiv Engleske će biti idealan’

Foto; fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra posljednju pripremnu utakmicu uoči Europskog nogometnog prvenstva. Naime, Vatreni igraju od 20:45 protiv jake Belgije u Bruxellesu posljednji, ali i najjači, test za Euro. Belgija je po mnogima jedan od glavnih favorita Europskog prvenstva. Hrvatska, podsjetimo, na Euru kreće 13. lipnja utakmicom protiv Engleske i to na Wembleyju. Favoriti su, dakle, Englezi…Utakmica na Wembleyju počet će u 15 sati, pa ne baš idealnom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, uoči Belgije te početka Europskog prvenstva govorio je o nekim detaljima, a jedan dio svojih zapažanja posvetio je i najboljem napadaču Dinama Bruni Petkoviću.

Na pitanje novinara je li Petković unutar prvih 11 Dalić je odgovorio:

“On je u najužim kombinacijama. Igrat ćemo 4-2-3-1, a špica njegova tipa nam je potrebna. Mi moramo izlaziti s naše polovice, a on je idealan za primiriti loptu i razigrati suigrače. Protiv Engleske će biti idealan, da se izbori za loptu protiv jakih stopera Johna Stonesa i Harryja Maguirea”,  kazao je izbornik svjetskih doprvaka te je blago kritizirao najboljeg napadača hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na treningu je dobar, očekujem od Brune velike stvari. Ipak, morat će smanjiti svoje trčanje, ne želim da izlazi po loptu do pozicije desnog beka ili zadnjeg veznog pa se tu igra. To u reprezentaciji ne može i neće raditi, nije ovo klub. Od tih dolazaka po loptu mi nemamo nikakve koristi, gubimo igrača u fazi napada i sve se poremeti. Od njega želim da bude u 16 metara.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.