ZOI 2018., Hrvati u Pjongčangu – Zoran Skender: Crnković ugodno iznenadio, Dadić odustao zbog grčeva

Foto: fah

Drugog dana natjecanja na 23. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu nastupili su i prvi hrvatski predstavnici, Krešimir Crnković i Edi Dadić u utrci skijaškog trčanja na 30 kilometara u disciplini skiatlon, 23-godišnji Crnković je zauzeo 53. mjesto sa 7:06.9 minuta zaostatka za pobjednikom Norvežaninom Simenom Hegstadom Kruegerom, dok je 24-godišnji Edi Dadić, kojemu su ovo druge Igre, odustao nakon tri četvrtine prevaljenog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Krešimir Crnković je ugodno iznenadio, pogotovo u klasičnoj tehnici trčanja u kojoj je dao i više od svog maksimuma, dok je u slobodnoj tehnici potvrdio kvalitetu koju ima. Bila je ovo njegova prva utrka na Igrama, dobro ju je odradio i dao je svoj maksimum. Kod Edija Dadića dogodila se druga krajnost, on je nakon 17 kilometara utrke osjetio grčeve u nogama. Ti bolovi su se pojačavali tako da smo odlučili da ipak stane kako se stanje ne bi pogoršalo”, rekao je trener hrvatske reprezentacije u skijaškom trčanju Zoran Skender.

Edi Dadić je nakon odustajanja izjavio kako su za njega kobni bili teški uvjeti na stazi.

“Vremenski uvjeti su bili zahtjevni i teški, bilo je -15 na stazi uz jaki vjetar. U klasičnom načinu sam je još nekako uspio držati sa skupinom, ali u slobodnom stilu su mi se ‘odsjekle noge’, počeli su me hvatati jaki grčevi i odlučili smo kako je bolje za mene da stanem kako bih se mogao oporaviti za sljedeću utrku, a to je sprint već u utorak”, kazao je Dadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.