Zoran Mamić o nepravomoćnoj presudi, izborniku Daliću, Hajduku…

Foto:: fah

Dan poslije pobjede nad Wolfsbergerom u Austriji trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić oglasio se u intevjuu za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić u intervju za Dnevnik Nove TV se osvrnuo na nekoliko aktualnih tema.

Dinamo je vodeći u svojoj skupini u Europskoj ligi, osam bodova, bez primljenog pogotka. Je li ova pobjeda protiv Wolfsbergera bila najbolja Dinamova partija ove sezone?

“Pa dobro, teško je reći je li bila najbolja, ali je bila sigurna, uvjerljiva i zaslužena i možemo biti sretni zbog toga. Naravno, ništa još nije gotovo, dvije su utakmice do kraja, šest je bodova u igri, a mi moramo do kraja biti pravi, osvojiti još pokoji bod da bi bili sigurni.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako dođe do tog europskog proljeća, što bi to značilo za klub i za vas osobno?

“Ja sam se već izjasnio po tom pitanju proljeća…”

Znate zašto vas to pitam, zato što ste rekli da uspjeh Nenada Bjelice nije bio ništa posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno, kad klub toliko puno godina, sve do pretprošle godine nije bio u proljeću da to negdje smeta i da visi u zraku. Ne treba to glorificirati. Sutra je nova utakmica, na proljeće šesnaestina finala ili četvrtfinale, daj Bože ili nešto više. Pamte se pobjednici, finala ili pobjednici u tim finalima i onda to tako treba gledati.”

“Drago mi je da Dalić ima podršku javnosti”

Kada pričamo o drugim značajnim trenerima u Hrvatskoj, znali ste biti dosta kritični na račun Zlatka Dalića. Rekli ste svojevremeno da kad biste vi izgubili toliko utakmica s tako velikom razlikom da biste vjerojatno bili na Mirogoju. Zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa nisam bio kritičan prema Zlatku Daliću u negativnom smislu prema njemu. Dapače, čak mi je drago da postoji neka osoba, u ovom slučaju on, koji ipak ima podršku javnosti, naravno zbog rezultata koje je ostvario. Međutim, nije baš tako… Ne u mom slučaju samo nego u puno drugih slučajeva, od Dinama, Hajduka i drugih klubova, kad bi se događali takvi porazi, bilo bi puno više negative.”

“Boro Primorac je fantastičan stručnjak”

Spomenuli ste malo HNL, idemo se malo prebaciti i na taj dio priče. Trebali ste igrati ovaj vikend derbi s Hajdukom. Kako gledate na novog predsjednika Lukšu Jakobušića i na njihove rezultate pod Borom Primorcem?

“S novim predsjednikom sam imao prilike razgovarati, a Boru znam već dugi niz godina. Sigurno se radi o fantastičnom stručnjaku koji je dugi niz godina radio s Arseneom Wengerom, koji ima enormno iskustvo i životno i nogometno i ovi rezultati posljednje dvije utakmice pokazuju da zna što radi. Što se tiče HNL-a, prvi smo na ljestvici, imamo tu jednu utakmicu manje, odgodili smo sad ovaj derbi s Hajdukom koji se trebao igrati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali je li Osijek sada ipak glavni rival u HNL-u?

“Rezultatski na tablici je Osijek tu gdje jest, ne treba zapostaviti niti Goricu, ali uz sav respekt prema drugima, Dinamo će biti taj koji će prvi proći kroz cilj.”

“Mirno spavam”

Evo prošli smo niz teških tema… Nije lako biti trener Dinama?

“Naravno, Dinamo nosi svoj pritisak, ali tko nije naučio na to, onda ne treba taj posao niti raditi.”

Koliko vas uopće opterećuje u ovom drugom mandatu ta nepravomoćna presuda protiv vas?

“Ja s tim živim već godinama. Kao što sam rekao već u nekim svojim istupima, znam što jesam ili što nisam, mirno spavam, znam da nije ugodno jer teoretski ta presuda može postati i pravomoćna. U svojoj glavi sam posložen, znam što sam napravio, što nisam napravio, u čemu sam sudjelovao, u čemu nisam i prema tome, što Bog da bit će.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.