Zoran Vulić, novi trener Hajduka, o svemu, pa i o Anti Rebiću: ‘Mi smo narod koji samo gleda mane, a ne vrline’

Foto: fah

Novi trener Hajduka, Zoran Vulić, povratkom na Poljud dobio je u medijima novi nadimak, s obzirom na nezavidnu situaciju u ponajboljem hrvatskom klubu neki su ga možda i s pravom proglasili vatrogascem.  Vulić tvrdi kako je Hajduk ipak napredovao te da se podigao organizacijski te u nekim drugim brojnim ”segmentima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Danas kad uđeš u svlačionicu prve momčadi, to je svlačionica kakve se ne bi posramili ni najveći klubovi na svijetu. Ali ja bih volio da sam zatekao momčad kakvu ima Real Madrid, a ne samo svlačionicu”, kazao je za 24 sata bivši igrač te novi trener Hajduka, pred kojim je bez obzira na dobar početak mandata ipak puno, puno posla.

Naime, igrački je kadar oslabljen nakon brojnih prodaja, vrijeme je očito za novi proces stvaranja igrača. I novo čekanje.

”U ovom je trenutku teško i očekivati da budu standardni. Ovo je teška situacija koju moraju izvući stariji, a čim se malo stabiliziramo, a volio bih da to bude što prije, i mladi će dobiti priliku. Nikad se nisam libio gurnuti mladog igrača u vatru, ali kad sam stavljao Perišića, Strinića, Carevića, Srnu… mi smo imali čvrste temelje. Odlaskom nekih starijih i iskusnijih igrača temelji su sada malo urušeni, i zato će biti još oscilacija, a na nama je da ovu situaciju što prije prebrodimo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nakon pobjede protiv Rudeša, koja je Hajdukova i prva prvenstvena u novoj sezoni, iskusnom stručnjaku pao je kamen sa srca, psihološki teret bio je prevelik.

”Puno im se toga nakupilo, i ne samo njima, bilo je teško i ljudima u klubu, i navijačima, ta psihološka barijera visila je nad Splitom i Dalmacijom, taj grč, stres. Pobjedom nad Rudešom kupili smo malo mira da se pripremimo za iduću utakmicu. Ali i iduća je opet ”finale”, moramo dati sve od sebe da dobijemo Istru”, poručio je Zoran Vulić, koji i dalje tvrdi da je Rudeš vrlo dobra momčad koju nitko u našem prvenstvu neće lako pobijediti. .

”Rudeš sam gledao i protiv Dinama, i protiv Rijeke, jer su to utakmice slične onoj kakvu smo mi trebali igrati. I nisu ih baš nadigrali. Da je gol koji su nama dali, dala Barcelona, svi bi rekli: ”Vau!”. Rudeš igra dobar nogomet, ali nemaju sreće.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi Hajduka puno su dublji od jedne utakmice, makar ona završila i pobjedom?

”Neću ulaziti što je bilo prije ili što će biti poslije. Fokusiran sam samo na rad i teren. Rekao sam i predsjedniku da ne volim dolaziti na kat, ne volim se trošiti na bilo što osim prve momčadi. Daj Bože da dobijemo Istru, pa da se malo umirimo…”

Vulić je, podsjetimo, učio i Antu Rebića, danas gotovo standardnog reprezentativca hrvatske nogometne reprezentacije, koji je mnoge oduševio igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ja sam tog Rebića gurao prema Hajduku, ali nije se dogodilo… No apsolutno sam vjerovao i u Rebića, i u Ercega. Šteta je tih povreda, da nije njih bilo, Ante bi bio u jednom od najvećih europskih klubova. On je ”uštimao” svoju glavu, a kad je tako, onda ga ne možeš zaustaviti. HNL je pomalo podcijenjen, ima tu dobrih igrača, ali  mi smo narod koji samo gleda mane, a ne vrline…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.