Zrnčić Dim kao stjegonoša: ‘Predivan osjećaj, hladnoća mi nije smetala’

Foto: fah

Najstariji hrvatski alpski skijaš 32-godišnji Natko Zrnčić Dim nosio je hrvatsku zastavu na otvaranju XXIII. ZOI u južnokorejskom Pjongčangu kao šesti barjaktar od stjecanja nezavisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećaj je stvarno bio predivan, pogotovu kod ulaska na stadion. Očekivao sam svašta, ali ovo je stvarno bio poseban doživljaj i uzbuđenje nositi hrvatsku zastavu na otvorenju”, kazao je Zrnčić-Dim nakon svečanog mimohoda, koji je održan na Olimpijskom stadionu, s temperaturom debelo ispod ništice.

“Hladnoća mi nije smetala, čak sam se i znojio. Trudio sam se jako mahati zastavom, malo me vjetar omeo, ali se nadam da je sve prošlo u najboljem redu”.

Zrnčić-Dim će u nedjelju rano ujutro po hrvatskome vremenu biti prvi hrvatski sportaš koji će nastupiti na ZOI u Pjongčangu. On će startati u utrci spusta, iako postoji bojazan da će zbog jakog vjetra program alpskog skijanja biti uvelike poremećen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, nastupi su upitni zbog vjetra i lošeg vremena i tek ćemo vidjeti hoće li spust uopće biti u nedjelju. Mogu se samo nadati da će utrke biti održane po dobrom vremenu i jednakim uvjetima za sve”, kazao je hrvatski barjaktar.

Na ceremoniji otvaranja sudjelovali su svi hrvatski sportaši s izuzetkom skijaša Filipa Zubčića, Mateja Vidovića, Eliasa Kolege, Istoka Kolege i ozlijeđene skijašice Lane Zbašnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.