Zubčić: ‘2020. je savršena godina za mene, ušao sam u fenomenalan niz’

zubčić
Foto: fah

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić fantastično je krenuo u novu sezonu. Pobjeda i treće mjesto u talijanskoj Santa Caterini u veleslalomu, odličan je uvod i najava da ove zime svi ljubitelji skijanja mogu očekivati sjajne stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vode Francuz Alexis Pinturault i Švicarac Marco Odermatt sa po 240 bodova, dok je Filip Zubčić treći s 208 bodova. U poretku veleslaloma u vodstvu je Odermatt sa 240 bodova, dok je Zubčić drugi sa 182 boda.

Švicarac Loic Meillard je treći sa 145 bodova.

Filip Zubčić gostovao je u Dnevniku HTV-a te je govorio o fantastičnom početku sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odradili smo tri savršena dana, pobjeda i postolje. Što se mene tiče, nije moglo ljepše završiti.

U ponedjeljak je Filip bio 21. nakon prve vožnje, a na kraju završio 3.

– Ušao sam s jako puno samopouzdanja u drugu utrku, ali sam napravio jako puno nekih grešaka koje su me koštale. Nisam imao što za izgubiti u drugoj vožnji, nisam kalkulirao, “bacio sam se svom snagom”, odradio sam odličan lauf, završio treći te se i dalje borim za sam vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih sedam veleslalomskih utrka, Zubčić je na čak pet završio na postolju, a ostvario je i dvije pobjede.

– 2020. je savršena godina za mene, ušao sam u fenomenalan niz. Druga pobjeda, peto postolje te jedva čekam da se nastavi u Alta Badiji, ističe.

Ivica Kostelić komentirao je fenomenalne rezultate Filipa Zubčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očito je da Zubčić sada ima jedan kontinuitet dobrih rezultata zbog kojih se možemo nadati velikim ambicijama u ukupnom poretku. On sam neće se samo koncentrirati na ukupni poredak, nego će ići iz utrke u utrku i to je jedini ispravan način da na kraju dođe i do velike nagrade.

Što se tiče osvajanja Malog kristalnog globusa, Zubčić kaže da je uvijek spreman na borbu, ali da će ići iz utrke u utrku.

– Kada govorimo o osvajanju Velikog globusa, tada moraš u svakom slučaju imati dvije vrhunske discipline, tako da je naravno tu slalom, koji mi je prije bolje išao. Vidjet ćemo, startat ću ove godine slalom s nekim brojevima 31 ili 32 na početku, to je 40 brojeva bolje nego prošle sezone i vidjet ćemo što se da izvući.

Za manje od mjesec dana bi trebala biti Snježna kraljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije fokus samo na toj utrci, dva dana kasnije su dva veleslaloma u Adelbodenu i jedan slalom. Jako je puno bodova u igri. U siječanj treba ući odmoran i s puno samopouzdanja. Slijede i Kitzbuhel, Wengen, Schaldming i Chamonix… Siječanj je natrpan utrkama, a onda slijedi i Svjetsko prvenstvo – šećer na kraju, ističe Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.