Zubčić pun samopuzdanja, želi napraviti iskorak u slalomu

Foto: snimka zaslona

Iza njega najbolja je sezona u karijeri, možda je mogao i više, no koronavirus bio je jači. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić trenira u Zagrebu te se nada što bržem povratku na snijeg, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam nikad u životu bio tako dugo doma. To je ono prvo. I ništa, treniram, odmaram, hajdemo reći pokušavam nadoknaditi neke stvari koje prije nisam mogao. I tako, nije pretjerano zanimljivo, ali kaj je tu je.

Umjesto skijanja na nekom od austrijskih glečera, Zubčić održava formu i priprema se za iduću sezonu trčeći i vježbajući na nasipu uz Savu. Koronavirus dosta je poremetio raspored ovog 27-godišnjeg skijaša, koji je posljednja dva mjeseca proveo u Zagrebu, nakon dugo vremena.

– Sad iskreno ništa nisam trenirao po programu. Nekako solo, da malo razbistrim glavu. Tako sam se dogovorio s trenerima i baš mi paše. Svaki dan odradim nešto. Probudim se ujutro. Ili odem na bicikl ili napravim snagu, idem trčati, uvijek napravim ili jedan ili dva treninga dnevno.

Iza Filipa je najuspješnija sezona u kojoj je ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri, u veleslalomu u Japanu. Bio je u utrci za Mali kristalni globus u toj disciplini, no nažalost zbog koronavirusa i otkazivanja završnice u Kranjskoj Gori ostao je na trećem mjestu sa samo 26 bodova zaostatka za vodećim Kristoffersenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidio sam da se sa svima mogu nositi i da ih mogu sve pobijediti. Nadam se da ću sljedeće godine zadržati i da ću uspjeti u slalomu napraviti malo veći iskorak.

Planovi priprema trenutačno se mijenjaju iz tjedna u tjedan.

Dok se ne otvore granice, Zubčić će odrađivati pripreme u Hrvatskoj. Nada se da će što prije moći na more gdje će održavati formu do odlaska na neki od inozemnih glečera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.