Zvijezda Eura 2016: Eden Hazard upitan za četvrtfinale

Foto: fah

Nogometaši Belgije bi u četvrtfinalnom dvoboju Europskog prvenstva protiv Walesa, koji je na rasporedu u petak u Lilleu, mogli biti znatno oslabljeni, jer je pod upitnikom nastup njihova kapetana Edena Hazarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo problem s Hazardom”, priznao je belgijski izbornik Marc Wilmots uoči dvoboja s Velšanima.

Sjajni 25-godišnji nogometaš londonskog Chelseaja koji je upravo u dresu Lillea skrenuo pozornost na svoje nogometne vještine, tijekom dvoboja osmine finala protiv Mađarske (4-0), u kojem je bio strijelac i dvostruki asistent, ozlijedio je butni mišić. Hazard se u četvrtak priključio treningu reprezentacije, ali je upitno hoće li u petak protiv Walesa zauzeti svoje mjesto u početnoj postavi.

Belgijski mediji nagađaju da Hazardova ozljeda nije toliko ozbiljna da bi ga mogla izbaciti iz sastava za četvrtfinalni dvoboj, ali su skeptični po pitanju njegova nastupa, zbog mogućnosti da se stanje s ozlijeđenim mišićem pogorša. U takvom raspletu kapetan reprezentacije mogao bi ostati bez nastupa u polufinalu, uspiju li Belgijci u petak preskočiti Wales. Taj će podatak zasigurno biti važan faktor za izbornika Wilmotsa u odluci hoće li pokušati pobijediti Wales bez Hazarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fah
fah

Kao moguća zamjena za ozlijeđenog belgijskog kapetana najlogičnijim izborom nameće se 22-godišnji ofenzivac madridskog Atletica Yannick Carrasco.

Marc Wilmots u četvrtfinalu neće moći računati na braniča Thomasa Vermaelena koji je protiv Mađarske zaradio drugi žuti karton.

S druge strane, velški izbornik Chris Coleman na raspolaganju ima sve igrače koji su se našli na udaru engleskih medija, nakon što se društvenim mrežama proširio video njihova slavlja kad je Island u ponedjeljak izbacio Englesku s Europskog prvenstva. No, Garetha Balea i društvo te kritike nimalo ne zabrinjavaju te s nestrpljenjem čekaju petak i početak dvoboja s Belgijom u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fah
fah

Utakmicu na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu sudit će Slovenac Damir Skomina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.