Zvonimir Boban napušta UEFA-u: Zasmetala mu Čeferinova odluka

Foto: fah

Europska nogometna organizacija (UEFA) službeno je obznanila kako legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Zvonimir Boban napušta visoku dužnost koju je dosad imao u krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– UEFA objavljuje sporazumni rastanak te odlazak Zvonimira Bobana iz organizacije. Boban nam se pridružio 2021. godine. Kao šef nogometa pokrenuo je nekoliko značajnih projekata u tehničkom razvoju. UEFA izražava čast što je surađivala s Zvonimirom Bobanom te šalje zahvale na njegovoj predanoj službi, objavila je između ostaloga UEFA.

Razlog je što nije sretan najavom Čeferina da se zadrži na čelu Uefe svojim četvrtim mandatom, što nije u skladu sa sadašnjim pravilima.

Zbog toga, kako je otkrio za Sportske novosti, Boban odlazi iz krovne europske nogometne organizacije, razočaran potezom slovenskog nogometnog dužnosnika, svojeg prijatelja. “Žao mi je i tužan sam, ali napuštam Uefu”, poručio je Boban koji je u krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji bio vodeći operativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez Aleksandra Čeferina kojim bi se izmijenio Statut Uefe i time otvorila mogućnost za četvrti mandat na mjestu predsjednika, poslije sadašnjeg trećeg koji je Slovencu trebao biti posljednji, kod Bobana nije pao na plodno tlo. Takav plan je u svojoj poruci za SN nazvao – pogubnim.

‘Razgovarali smo o problemu’

“Razgovarao sam s predsjednikom Uefe o problemu koji se dogodio tijekom posljednjeg sastanka Uefinog Izvršnog odbora u Hamburgu. Riječ je o prijedlogu o izmijeni statuta Uefe kako bi se Čeferinu, na sljedećem Kongresu 8. veljače u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata koji mu je trebao biti posljednji”, otkrio je Boban što se zbivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.