Na hrvatskog zastupnika u Crnoj Gori zaletio se auto

Foto: Pixabay.com

Zastupnik Hrvatske građanske inicijative (HGI) u crnogorskom parlamentu Adrijan Vuksanović izjavio je da se u petak navečer, dok je šetao tivatskom rivom, na njega zaletio automobil velikom brzinom, prenosi Večernji list.

Vuksanović je rekao da se oko 23.15 sati nakon druženja s prijateljima uputio u šetnju rivom, a kada je prošao crkvu Svetog Roka, naišao je automobil iz suprotnog smjera. “Vozilo je išlo polako, ali kada su me ugledali, automobil je naglo ubrzao prema meni. Prvo sam pomislio da se netko šali, da je to netko možda od mojih prijatelja, ali kada sam vidio naglo skretanje automobila, skočio sam u stranu. Uspio sam se, međutim, okrenuti i vidjeti broj tablica”, kazao je.

Po njegovim riječima, vozilo metalik sive boje imalo je tivatske registracijske oznake i u njemu su, koliko je uspio vidjeti, bile tri osobe. Oni su mu iz vozila u pokretu nešto dobacili ali, kako kaže, nije ih razumio. Vuksanović je incident prijavio policiji. “Očekujem da policija utvrdi je li motiv moj politički angažman ili su to napravile osobe u raspoloženju smanjene odgovornosti. Slučaj sam prijavio policiji ne samo zbog sebe, već kako bih zaštitio i druge građane, da se i njima nešto slično ne dogodi”, kazao je on.

> Tomislav Žigmanov: Dogodio se brutalan napad na mlade Hrvate u Vojvodini

Podsjetimo, i u susjednoj Srbiji se na Hrvate nedavno dogodio napad.

Napad Sonti koji dogodio se u noći između 23. i 24. prosinca nakon kojeg se mladić hrvatske nacionalnosti obratio Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini i Hrvatskom nacionalnom vijeću i prijavio da je incident bio na nacionalnoj osnovi, nakon čega su predstavnici hrvatskih institucija u Srbiji bili izloženi i svojevrsnom medijskom linču od raznih tabloida te su nazivani ekstremistima i instrumentima Zagreba.

> Napad na Hrvate u Sonti: Strah i medijske manipulacije o napadu

Izvor: narod.hr/večernji list