Kandski premijer Trudeau Ircima: Legalizirajte pobačaj!

Foto: fah

Posjet irskog premijera Varadkara kandskom kolegi Justinu Trudeauu iskorišten je da se razgovara i o ukidanju zabrane pobačaja u Irskoj. Osim toga, dvojica premijera su zajednički posjetili i Gay pride u Montrealu.

Istovremeno, Trudeau je svjesno lagao javnost tvrdeći da je pravo na pobačaj temeljno ljudsko pravo, pervertirajući istinu da je pravo na život temeljno ljudsko pravo koje je i ozakonjeno brojnim međunarodnim pravnim aktima i prihvaćenim konvencijama. Podsjetimo, Kanada ima jedan od najpermisivnijih zakona o pobačaju na svijetu, po kojem je dopušteno učiniti pobačaj do samog poroda i tako ubiti 9-mjesečno  dijete do jedan sat prije poroda.

I to iz bilo kojeg razloga, bez objašnjenja zahtjeva.

Leo Varadkar, prvi gay premijer u povijesti Irske, koji je prošli tjedan bio u posjetu Kanadi, objavio je novinarima kako je sa svojim kanadskim kolegom Justinom Trudeauom razgovarao i o pitanju legalizacije abortusa u Irskoj i referendumu o tome koji se treba održati iduće godine, piše bitno.net.

“Informirao sam premijera Kanade o našim planovima o organizaciji referenduma iduće godine na kojem bi Irci imali prigodu ponišititi ustavnu zabranu abortusa, ako to žele“, rekao je Varadkar.

> Kanadski biskupi ministrici Freeland: Dostojanstvo žena ne može biti utemeljeno na principima koji zaobilaze prava nerođenog djeteta

Podsjetimo, iduće će godine Irska organizirati referendum na kojem će građani biti upitani žele li ukinuti Osmi amandman irskog ustava koji štiti život nerođenih i tako otvoriti vrata legalizaciji pobačaja.

> Krešimir Planinić: Ne postoji ljudsko pravo na prekid trudnoće

Kako vidimo, lobiranje u tu svrhu već je krenulo pa je tako legalizacija pobačaja postala jedna od top-tema trodnevnog susreta, kojeg je obilježio i zajednički pohod dvojice državnika Gay prideu u Montrealu, gdje su ih kamere zabilježile kako hodaju u povorci.

“Kada su u pitanju reproduktivna prava, rekao sam irskom premijeru da su ona za nas integralni dio prava žena, a prava žena su ljudska prava i ohrabrio sam ga da gleda na to pitanje kao na problem temeljnih prava za žene”, rekao je Justin Trudeau irskom premijeru hrabreći ga u namjerama ukidanja zabrane pobačaja.

Kanadski se premijer bez ikakvoga ustručavanja miješa u unutarnja pitanje Irske i daje svoj sud o tome kako bi irski građani trebali glasati na referendumu iduće. Sve uz prisutnost irskog premijera, a ovakva servilnost neodoljivo podsjeća na neke primjere iz hrvatske političke prošlosti i sadašnjosti.

> (VIDEO) U ime obitelji: Upozorenje na nelogična, neživotna i nepravna promišljanja 12 ustavnih sudaca

I pri tome je naveo jednu potpunu laž: da je pravo na pobačaj nešto što spada u područje ljudskih prava. To je netočno: ne postoji niti jedan međunarodni dokument ili ugovor koji bi pobačaj definirao kao ljudsko pravo.

> Šeparović: Pobačaj nije niti ljudsko niti ustavno pravo!

Podsjetimo, Kanada ima jedan od najpermisivnijih propisa o pobačaju na svijetu, po kojem je dopušteno abortirati dijete sve trenutka rođenja i to iz bilo kojeg razloga.

Kako to opravdavaju, nitko ne zna jer se radi o klasičnom čedomrstvu, dozvoli pobačaja djeteta do pred sam porod. Takvi, nažalost danas, pod krinkom “razvijenih zapadnih zemalja” dijele savjete i vrše pritiske o pravu na pobačaj “zaostalim” zemljama svijeta i Europe, te se postavljaju kao suvereni učitelji ljudskih prava.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/bitno.net