LGBT grupe protiv znanosti: napadi na sveučilište John Hopkins radi studije o homoseksualnosti

Foto: fah

Dok prosvjednici prošlotjedno Marša za znanost i u Hrvatskoj pokušavaju dokazati kako je Crkva neprijatelj znanosti primjerima od prije 500 i više godina, i to nerijetko iskrivljenim i falsificiranim, dotad razne grupe za pritisak danas uredno sanitiziraju znanost od svih otkrića koja bi mogla narušiti dogme političke korektnosti.

A jedan od slučajeva gdje politički dnevni red LGBT grupa pokušava zamagliti i spriječiti znanstvena istraživanja dogodio se na poznatom John Hopkins sveučilištu. Najjača američka LGBTQ grupa zaprijetila je Sveučilištu Johns Hopkins ako ne cenzurira znanstvena otkrića vodećih znanstvenika o podrijetlu homoseksualnosti i ‘transrodnosti’.

U nedavnoj studiji “Seksualnost i spol: rezultati biološke, psihološke i društvene znanosti“, istraživači Johns Hopkinsa otkrili su kako ne postoje “gotovo nikakvi” znanstveni dokazi o tome da se ljudi rađaju kao homoseksualci ili ‘transrodni’.

Kao odgovor, Kampanja za ljudska prava (HRC, Human rights campaign), najsnažnija lezbijska, homoseksualna, biseksualna, transrodna i queer grupa u zemlji, rekla je da je ta znanstvena studija “napad na LGBT zajednicu” i zaprijetila da će kazniti sveučilište Johns Hopkins ako se ne ogradi od studije.

HRC fondacija je osnovala i “Zakladu za indeks jednakosti zdravstvene skrbi” koja je pretprošle 2016. godine počela ocjenjivati ​​bolnice numeričkim ocjenama i ocijeninjavat će da li praksa neke bolnice odražava “odgovorno građanstvo” (tj: je li LGBT-friendly). Ako vodstvo John Hopkinsa odbije cenzuirati studiju, “njezin indeks zdravstvene jednakosti bit će znatno smanjen”, navodi LGBTQ grupa.

Grupa za ljudska prava je grupa za ucjenjivanje znanstvenika

Radi se, dakle, o grupi za ucjenjivanje i pritisak na znanstvenike da dolaze samo do onih otkrića koja će podržati njihova uvjerenja.

Dužnosnici Sveučilišta odgovorili su da, iako ostaju predani podržavanju LGBT zajednice, također ostaju predani akademskoj slobodi.

U pismu liječničke zajednice sveučilišta Johns Hopkins , Paul B. Rothman, dekan medicinskog fakulteta i Ronald R. Peterson, predsjednik “Johns Hopkins Health System”-a, branio je pravo znanstvenika da objavljuju svoje nalaze. “Akademska je sloboda među našim temeljnim načelima – bitna za samoispravljajuću prirodu znanstvenog istraživanja, i privilegiju koju pridržavamo.”

Akademska sloboda, navodi se, “je tu da bi osigurala članovima zajednice najširi mogući opseg neopterećenog izražaja, istraživanja, analize i diskursa”.

Znanstvenici koji su vodili tu studiju spadaju među najuglednije. Dr. Paul R. McHugh najvjerojatnije je najvažniji američki psihijatar u posljednjih pola stoljeća, a 27 godina radi kao direktor Odjela za psihijatriju i bihevioralnu znanost na Sveučilištu Johns Hopkins. Tijekom McHughova mandata, institut je počeo raditi s transrodnim pojedincima.

McHughov koautor je dr. Lawrence S. Mayer, epidemiolog sa specijalizacijom iz psihijatrije i znanstvenik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Johns Hopkins.

U svom izvješću sa 116 stranica, znanstvenici su analizirali istraživanja iz bioloških, psiholoških i društvenih znanosti te zaključili da neke – ne baš rijetke – od najčešćih tvrdnji o spolnosti i spolu nisu podržane nikakvim znanstvenim dokazima. Zapravo, da većina njih nije podržana, radi se o – popularnim mitovima koje su aktivisti, pa i oni koji su se predstavljali kao “seksolozi”, proširili kroz “progresivni” tisak.

Neki od najraširenijih stavova o seksualnoj orijentaciji, kao što je hipoteza “rođen takav”, jednostavno nisu znanstveno podržani. Literatura u ovom području opisuje mali skup bioloških razlika između ne-heteroseksualaca i heteroseksualaca, no te biološke razlike nisu dovoljne za predviđanje seksualne orijentacije, konačan test bilo kojeg znanstvenog nalaza “, navodi se u izvješću.

Svakako vjerna svom dnevnom redu, Kampanja za ljudska prava je odlučna staviti Johns Hopkins na crnu listu kako bi spriječila slobodna znanstvena istraživanja gdje god su rezultati suprotni njihovim uvjerenjima i željama. Spremni su kazniti instituciju svjetskog glasa jer je odlučila štititi akademske slobode. Srećom, dužnosnici Johns Hopkinsa su među rijetkim današnjim znanstvenicima koji imaju dovoljno ljudskog i znanstvenog integriteta da odbace takve pokušaje, barem za sad. No takvih je znanstvenika – sve manje…

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/breitbart