Srbija otvorena za suradnju: Brnabić pokušala kontaktirati Plenkovića

Foto: Fah

Bruxelles nije komentirao činjenicu da je osuđeni ratni zločinac i dalje zastupnik u srbijanskoj Skupštini. Vojislav Šešelj je i danas nastavio s provokacijama na konferenciji za novinare koju je održao upravo u Skupštini, javlja HRT.

Srbijanska premijerka Ane Brnabić za RTS je izjavila kako joj je žao. “Mi smo jutros trebali imati sastanak, Također sam pokušala telefonom dobiti predsjednika Vlade, gospodina Andreja Plenkovića jučer, on se meni nije javio na telefon, tako da mislim da to ne daje dobre signale. Mislim da Vlada Republike Srbije, Srbija kao takva, svi njeni građani, ostaju otvoreni za suradnju s Republikom Hrvatskom. Mi ostajemo posvećeni regionalnoj suradnji i stabilnosti i mislim da ne postoji drugi način za napredak cijele regije, bila ona u Europskoj uniji, ili ne, osim suradnje i dijaloga”, rekla je Brnabić.

Na pitanje je li moguće da se incident nije dogodio jer ne postoji snimka, iz Narodne skupštine Srbije kažu da ne postoji jer je nadzorna kamera smještena u krivom kutu, Brnabić je odgovorila da to ne bi komentirala jer ni ona nije bila nazočna događaju.

Izvor: narod.hr/hrt