Site icon narod.hr

Polutrulo voće ne morate baciti – evo kako ga možete iskoristiti

Voće koje je na dobrom putu prema trulosti ne morate nužno baciti jer postoje još brojni načini kako ga možete iskoristiti. Voće je u sezoni toplog vremena dovoljno ostaviti nekoliko dana na otvorenom u zdjelici i već su vidljivi tragovi truljenja. Ipak, prije nego što ga se riješite, evo načini kako ga još možete iskoristiti i izvući sve potrebne vitamine iz njega, ali i ne baciti novac u smeće, navodi food52.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristite ga za sok, smoothie ili shake

Operite voće, očistite ga i ubacite u sokovnik ili blender – dobit ćete visokohranjivi napitak koji čak može zamijeniti obrok.

Napravite džem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voću koje je već na putu prema zgnječenoj smjesi pomozite i napravite ukusni džem. Ako imate više različitog voća, dajte mašti na volju i stvorite nove okuse koji će oduševiti vaše ukućane.

Napravite kolač

Ako imate vremena , ispecite kolač, pitu, tortu… Zato što je sve ukusnije kad kad je uvaljano u šećer i maslac i dobro zapakirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite sladoled

Sladoled je pravo osvježenje, pa banane ili jagode (ali i bilo koje voće), možete iskoristi kako biste sami napravili jednostavan sladoled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version