Voće koje je na dobrom putu prema trulosti ne morate nužno baciti jer postoje još brojni načini kako ga možete iskoristiti. Voće je u sezoni toplog vremena dovoljno ostaviti nekoliko dana na otvorenom u zdjelici i već su vidljivi tragovi truljenja. Ipak, prije nego što ga se riješite, evo načini kako ga još možete iskoristiti i izvući sve potrebne vitamine iz njega, ali i ne baciti novac u smeće, navodi food52.com.
Iskoristite ga za sok, smoothie ili shake
Operite voće, očistite ga i ubacite u sokovnik ili blender – dobit ćete visokohranjivi napitak koji čak može zamijeniti obrok.
Napravite džem
Voću koje je već na putu prema zgnječenoj smjesi pomozite i napravite ukusni džem. Ako imate više različitog voća, dajte mašti na volju i stvorite nove okuse koji će oduševiti vaše ukućane.
Napravite kolač
Ako imate vremena , ispecite kolač, pitu, tortu… Zato što je sve ukusnije kad kad je uvaljano u šećer i maslac i dobro zapakirano.
Napravite sladoled
Sladoled je pravo osvježenje, pa banane ili jagode (ali i bilo koje voće), možete iskoristi kako biste sami napravili jednostavan sladoled.