Nuncij mons. D’Errico posjetio Sveučilištu u Zagrebu

Apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Alessandro D’Errico posjetio je utorak Sveučilište u Zagrebu, priopćio je Ured za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.Nuncija je, kako se navodi u današnjem priopćenju, primio rektor Damir Boras sa suradnicima – prorektoricom za studente, studije i upravljanje kvalitetom Ivanom Čuković-Bagić, prorektorom za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Milošem Judašem i prorektorom za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta Mladenom Janjaninom te Tončijem Matulićem, dekanom Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta i Damirom Knjazom, dekanom Kineziološkoga fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mons. D’Errico iznio je viđenje i ulogu sveučilišta, osobito Sveučilišta u Zagrebu, u izgradnji hrvatskoga društva i kulture, napominje Ured i dodaje, kako se nuncij zahvalio na njegovanju dobrih unutarsveučilišnih odnosa, napose odnosa s Katoličkim bogoslovnim fakultetom i s mjesnom Crkvom.

Istaknuo je, kako navodi Ured, da među ključnim zadaćama Sveučilišta, osim općepoznatih istraživačkih i nastavnih, treba njegovati promicanje dijaloga, snošljivosti, pluralizma i otvorenosti kao važnih vrijednosnih elemenata kulturne formacije budućih završenih stručnjaka.

Na nuncijeve idejne poticaje, rektor Boras je, naglašava Ured, iznio svoje viđenje koje je u odnosu na ulogu Sveučilišta u Zagrebu, kao najstarijega, najvećega i najproduktivnijega hrvatskoga visokog učilišta, sasvim sukladno s iznijetim pogledima i očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured ističe i kako su u razgovoru otvorena mnoga važna pitanja za hrvatsko društvo koja, kako tvrdi, u sadašnjemu povijesnomu trenutku zahtijevaju adekvatne odgovore.

U traženju takvih odgovora nezamjenjivu ulogu ima akademska zajednica, koja se treba istaknuti i na planu zauzimanja i promicanja autentičnih humanih vrijednosti, napominje Ured i dodaje kako u tome od Crkve može očekivati bezuvjetnu potporu i pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.