Papa uputio pismo zahvalnosti za svjedočanstvo Carmen Hernández

V.S.

U Madridskoj katedrali je četvrtak 21. srpnja održan posljednji ispraćaj za Carmen Hernández, nedavno preminulu suutemeljiteljicu Neokatekumenskoga puta. Tijekom obreda pročitana je poruka koju je poslao papa Franjo, piše Vatikanski radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S tugom sam primio vijest o smrti Carmen Hernández, koja je došla do kraja dugoga života označenog ljubavlju prema Isusu i velikim misijskim zanosom”, stoji u Papinoj poruci. “U toj bolnoj odsutnosti duhovno sam blizak čitavom Neokatekumenskom putu, kao i onima koji su cijenili njezinu apostolsku gorljivost, koja se iznad svega konkretizirala u ukazivanju puta ponovnog otkrića krštenja i trajnog odgoja u vjeri”, ustvrdio je Sveti Otac.

Istaknuo je njezino svjedočanstvo, „animirano iskrenom ljubavlju za Crkvu“ te napomenuo kako je Hernández svoj život istrošila „naviještajući radosnu vijest u svakom okruženju“, čak i u onima koji pružaju najveći otpor, „ne zaboravljajući najmarginaliziranije osobe“.

Sveti je Otac potaknuo članove Neokatekumenskoga puta da „održe živim njezin evangelizacijski nemir“, djelujući u zajedništvu s biskupima i svećenicima, sa strpljenjem i milosrđem prema svima. Na koncu poruke povjerio je dušu Carmen Hernández „božanskoj dobroti, kako bi ju primila u radost vječnoga uskrsnuća“ te svima na pogrebu udijelio svoj apostolski blagoslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preminula Carmen Hernandez, suosnivačica Neokatekumenskog puta – ‘slobodna i fantastična žena’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.