Što o HAVC-u kaže Nina Obuljen i zašto se ne dovodi u pitanje njezina osobna odgovornost?

Foto: fah

Nekoliko dana nakon što je u javnost izašla nepovoljna procjena Državne revizije o Hrvatskom audiovizualnom centru za 2015. godinu, Nina Obuljen je u Dubrovniku za Novu TV dala kratku izjavu i o toj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je govorila Obuljen Koržinek – “HAVC je najbolja kulturna reforma koju smo napravili” – a što kaže sad?

Na pitanje “Što je s HAVC-om i jeste li upoznati s tom revizijom?”, Obuljen je tek kratko odgovorila:

“Ja ću, kao i u svakom drugom slučaju, postupiti u skladu sa zakonom, vrlo pažljivo proučiti sve nalaze i poduzeti sve korake koji se od mene očekuju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović o HAVC-u: “Ovo je moja zakašnjela pobjeda – Hribar mora otići, a DORH razotkriti interesno-koruptivnu mrežu”

Nakon revizije HAVC-a: Koliko je „kulturnjaka“ zbog financijskog interesa prosvjedovalo protiv ministra Hasanbegovića?

Pritom je zanimljivo kako novinari u cijelom slučaju ne propituju možebitnu odgovornost Nine Obuljen, koja je, što je u emisiji Bujica naveo Josip Jurčević, “bila članica Upravnog odbora HAVC-a upravo u 2015. godini, za koju je Državna revizija donijela ovako negativno izvješće”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na eventualnu odgovornost Nine Obuljen u istoj je emisiji ukazala i Zorica Gregurić: “Dok sam ja Cvitanu zbog sumnji u kriminal u HAVC-u podnosila kaznenu prijavu, Nina Obuljen je u intervjuu Večernjaku hvalila Hribara; sada neka i ona odgovara!”.

Oglasio se i Hribar koji je “zapanjen neznanjem revizije”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.