Umro novinar i književnik Petar Miloš

Petar Miloš, višegodišnji kolumnist Slobodne Dalmacije i novinar HTV-a te književnik iz Tomislavgrada, umro je u 68. godini, objavili su u utorak lokalni mediji u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miloš je umro u Tomislavgradu nakon duge i teške bolesti. Prošle godine nagrađen je za doprinos Tomislavgradu.

Ovaj književnik i novinar rođen 18. srpnja 1948. u Crljenicama kraj Tomislavgrada. Školovao se u Tomislavgradu, Đakovu i Sarajevu, gdje je završio Filozofski fakultet nakon čega je nekoliko godina radio u obrazovanju.

Prije rata počeo je raditi kao dopisnik RTV Sarajeva, više godina je radio za HTV, WDR-a i Glas Amerike. Od 1993. pisao je kolumne u Slobodnoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavio je više književnih djela a najpoznatije su “Legende o Rodijaku Ćipi”, “Ratne legende o Rodijaku Ćipi”, drame “Lekvidacija” i “Budala na određeno vrijeme”. Autor je više kratkih priča i putopisa objavljenih u raznim novinama i časopisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.