‘Stadion’ HRT-a – Napokon Joško Jeličić i Mateo Beusan suglasni: Sudac Mario Zebec nije oštetio Rijeku!

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali s velikom pozornošću su nogometni zaljubljenici očekivali večerašnju emisiju ”Stadion” na Hrvatskoj televiziji s obzirom na neke navodno sporne detalje s derbija na Rujenici između Rijeke i Dinama 1:1. Dinamo je spasio bod u završnici prekrasnim pogotkom Soudanija, no, Rijeka je u samoj završnici tražila jedanaesterac jer je Lešković navodno ”s obje ruke” srušio Franka Andrijaševića. Sudac Mario Zebec, kome je za pravo dao i prvi čovjek sudačke organizacije Ante Kulušić, ostao je nijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Zebec dobro postupio slaže se i Oko sokolovo HRT-a, Mateo Beusan, koji je rekao: “Vidljivo je da Dinamov igrač imao kontakt s igračem Rijeke, obje ruke je stavio na leđa Andrijaševića. No, ja stojim iza odluke suca. Moramo stati iza njega obzirom na kriterij koji je imao na toj utakmici…” S druge strane na riječi Beusana nadovezao se i Joško Jeličić, inače bivši nogometaš Dinama i Hajduka, koji je do sada svojim izjavama nerijetko znao uzbuniti javnost i izazvati polemike. “Zebeca se gura da sudi derbije, uglavnom ih je dobro sudio, stekao sam povjerenje u njega, ni za mene to nije bio prekršaj za kazneni udarac. Mislim da je Zebec sudio ono što je vidio”, rekao je Jeličić i tako se suglasio s Beusanom.

Podsjetimo kako je u 14. minuti prvog dijela Rijeka preko Andrijaševića postigla pogodak koji je opravdano poništen zbog zaleđa, nisu se bunili čak i nogometaši Rijeke budući kako je pogodak zaista bio postignut iz nedozvoljene pozicije. Iako su neki mediji i portali od toga pokušali napraviti slučaj nisu uspjeli, lopta je na putu do Andrijaševića, koji je bio u zaleđu, pogodila Dinamovog braniča, no, ključna je riječ ”pogodila”, nije je Dinamov nogometaš dirao namjerno. Da je sudac opravdano poništio pogodak rekao je Beusan koji tvrdi kako je sudac dobro odlučio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.