Modna revija održana je u četvrtak sklopu godišnjeg sajma čokolade – Salon du Chocolat – u belgijskoj prijestolnici Bruxellesu koji počinje danas i traje do nedjelje te je prikazano 13 čokoladnih haljina.
Belgijski čokolatijer Frederic Blondeel, kojega je francuski gastronomski vodič Gault Millau proglasio najboljim u Bruxellesu 2018. godine, udružio se s peruanskim dizajnerom kako bi stvorili odjeću nadahnutu Kleopatrom i ukrašenu komadima čokolade.
Dizajneri su proveli tjedne ušivajući tisuće komadića čokolade u haljine, dok su neke haljine, poput onih dvojca čokolatijera-dizajnera Jean-Christophea Huberta i Giovannija Biasioloa, napravljene gotovo u potpunosti od čokolade.
“Ima žičane konstrukcije i polistirena, ali je sve prekriveno čokoladom s kakaom u prahu”, rekao je Hubert. “U ovoj haljini ima više od 5 kilograma čokolade i oko 3 kilograma kakaa u prahu.”
Visoka količina kakaa u prahu stvorila je suhu čokoladu smanjujući rizik od topljenja, kazao je Hubert.
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/hina
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.