Kako putovati s malom bebom?

Putovanje ljeti često je noćna mora i za odrasle, a pogotovo za bebe. Potrebno je obratiti pozornost t kako bi vaši mališani bili sigurni, zdravi i zaštićeni. Zato na put krenite automobilom, bez žurbe, navodi roditelji.hr

Sigurnost bebe

Neka vam sigurnost bude na prvom mjestu. Mala beba tijekom duljih putovanja automobilo mora biti u fiksiranoj ležaljci, ne sjedalici. Da biste putovali sigurno krenite rano ujutro, te izbjegnite najveće vrućine i gužve na cesti. Ukoliko imate klimu u automobilu, a to bi bilo dobro, temperatura treba biti samo pet ili šest stupnjeva niža nego vani kako ne bi bilo prevelike razlike između temperature u automobilu i okoline te opasnoa toplotnog šoka za bebu kada izađete iz automobila. Ipak, pola sata prije dolaska na odredište potpuno isključiti klimu kako bi se beba aklimatizirala prije izlaska iz klimatiziranog automobila na vrućinu.

Zaštita na staklu

Obavezno stavite zaštitu na staklo kako biste dijete zaštitili od UV zračenja, a ne zaboravite kožu bebe zaštititi i kremom s visokim zaštitnim faktorom.

Odjeća za bebu

Beba bi tijekom putovanja trebala biti prikladno odjevena, u laganu, prozračnu odjeću od prirodnih materijala.

Hrana za bebu

Važno je brinuti o bebinoj grani, ndomjesno mlijeko treba prirediti neposredno prije hranjenja, kako bi se izbjegla mogućnost crijevne infekcije ili kiseljenje mlijeka zbog vrućina. Ako beba jede kašice, za putovanje su najbolje gotove, tvorničke, sterilizirane bočice.

Kako voziti?

Vozite bez naglih promjena brzine, bez naglih kočenja, brzog ulaženja u zavoje… to može izazvati povraćanje i kod malih beba.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/roditelji.hr
Photo: Donnie Ray Jones/flickr