Podignuta optužnica protiv vlasnika NK Rijeka Damira Miškovića: ‘Bespravno je izgradio vilu na Pagu, tražimo zatvorsku kaznu!’

Foto: snimka zaslona

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv riječkog poduzetnika, vlasnika NK Rijeka Damira Miškovića, njegovog oca i izvođača radova, koji su u Miškovićima na Pagu podignuli velebno zdanje s bazenom te zagradili pomorsko dobro, napravivši privatnu rivu i privezište, iako se radi o pomorskom dobru, javlja lokalni portal 057info.hr.

Optuženi su da su u vremenu između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići na otoku Pagu s tvrtkom TEH gradnja iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški, iako su svi bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru – obalnom pojasu.

Iako nisu imali građevinsku dozvolu od nadležnog Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili su obalnu šetnicu i ogradni zid u dužini od 180 metara, široku tri metra, te na nju postavili rampu, kao i dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip…

Izgradili su dva betonska stubišta, prizemnu građevinu površine 100 m2, kao i stubište s platoom, i to sve usprkos rješenju Lučke kapetanije Zadar od 11. studenoga 2015, kojim je zabranjena opisana gradnja.

Traži se da se optuženicima izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine, uz izricanje uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine, uz solidarnu obvezu da sruše protupravnu gradnju i obalu dovedu u prvobitno stanje. Za okrivljenu pravnu osobu “Teh gradnju” d.o.o. traži se kazna od milijun kuna.

Izvor: narod.hr/057info.hr