Apsolutni ovogodišnji ljetni hit: Dalgona mousse kocke

Foto: slatkisvijet.com

Dalgona kava apsolutni je ovogodišnji ljetni hit koju svi obožavamo, a odlično se uklapa i u deserte! Ako i vi volite deserte s blagim okusom kave isprobajte ovaj kremasti kolač bez pečenja koji će vas zasigurno oboriti s nogu.

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Podloga od keksa

100 g mljevenog keksa (npr. Petit beurre)
50 g maslaca
20 g čokolade (tamne ili mliječne)
Dalgona krema
2 žlice instant kave
2 žlice šećera
2 žlice vruće vode

Mousse krema

3 žutanjaka
100 g šećera
100 ml mlijeka
400 ml vrhnja za šlag
1 mljevena želatina (10 g)

Priprema

Mljevene kekse pomiješajte otopljenom i čokoladom i maslacem. Sve dobro izmiješajte pa ravnomjerno rasporedite po dnu lagano namašćenog kalupa (20×25 cm). Kekse lagano utisnite. Ako želite hrskavu podlogu možete ih kratko zapeći, otprilike 2-3 minuta na 180°C.

Za pripremu kreme najprije pripremite popularnu kremu za Dalgona kavu. Instant kavu, šećer i vodu miksajte dok ne dobijete gustu kremu, kao šlag, pa ostavite sa strane.

Želatinu pomiješajte s 8 žlica vode i ostavite da nabubri.

Žutanjke i šećer kratko izmutite pjenjačom, pomiješajte s mlijekom i kuhajte na pari dok se malo zgusne, otprilike 4-5 minuta. U vruću kremu dodajte pripremljenu želatinu.

Kada se krema malo ohladi, dakle u mlaku, lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje, a zatim i kremu od kave. Kremu ravnomjernu rasporedite preko podloge od keksa i lijepo zagladite. Kolač prije posluživanja spremite u hladnjak na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com