Brzo i jednostavno: Aromatične kruške iz pećnice

Foto: Slatki svijet

Ako volite pečeno voće isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept za pečene kruške u umaku od smeđeg šećera i javorog sirupa. Poslužite ih tople, savršeno se slažu s kuglicom sladoleda od vanilije!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
3 kruške
1 žlica maslaca
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice Maple Joe javorovog sirupa
1/2 žličice cimeta
5 žlica tople vode

Priprema
Kruške operite (ako želite ogulite im koru), prepolovite ih i očistite sredinu od sjemenki. Maslac i smeđi šećer otopite na laganoj vatri.

U zdjelici pomiješajte otopljeni maslac i smeđi šećer, javorov sirup i cimet. Dodajte vodu. Kruške složite u manji kalup za pečenje tako da ona strana na kojoj je kora bude okrenuta prema gore. Prelijte ih pripremljenom mješavinom javorovog sirupa, šećera, maslaca, vode i cimeta.

Kruške pecite 20-tak minuta na 200 °C, dok ne omekšaju. Kruške poslužite tople samostalno ili s malo sladoleda od vanilije s kojim se odlično slažu!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com