(VIDEO) Robert Prosinečki objasnio zašto je ostao izbornik nakon ponuđene ostavke

Foto: snimka zaslona

Robert Prosinečki ostaje izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine iako je podnio ostavku nakon 4:2 poraza od Armenije u kvalifikacijama za Euro 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za Al Jazeeru Balkans Prosinečki je objasnio što se zapravo dogodilo.

“Poslije Armenije uvidjeli smo kako su minimalne šanse da kroz kvalifikacije izborimo Euro i iz moralnih razloga na kraju sam odlučio podnijeti ostavku. Ipak, poslije nekih razgovora i sjednice Izvršnog odbora, na kojoj se dosta toga analiziralo, uvidjeli smo da šanse i dalje postoje i odlučio sam ostati do kraja”, kaže Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gojak nije igrao u Ligi nacija, samim tim što je bio na raspolaganju mladoj reprezentaciji, ali ovo što je sada pokazao me pozitivno iznenadilo. Ne samo što je dvije utakmice dao tri gola, nego je borbenošću i kvalitetom pokazao da je budućnost bosanskog nogometa. Možemo biti sretni zbog toga”, pohvalio je mladog Dinamovca.

“Dilaver još nije dobio ni putovnicu, ni papire. Ja to ne mogu rješavati, nije moje da se time bavim, ali već sam rekao da nam je interesantan igrač. Hajrović isto tako, ako bude nastavio s kvalitetnim igrama u Dinamu, i on će isto biti u reprezentaciji. Vranješ? Oko njega se stvgorila velika fama. Kada ga nisam zvao pisalo se da sam ga ja otjerao, ali on se sam otpisao svojim ponašanjem, kao i neigranjem na dulji period u Anderlechtu. Kasnije je bilo logično da ne dolazi u reprezentaciju”, objasnio je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.