Zašto za Prosinečkog Modrić nije među najboljim igračima s ‘prostora bivše Jugoslavije’?

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac, danas izbornik reprezentacije Crne Gore, Robert Prosinečki, nije se posljednjih godina proslavio svojim izjavama. Naime, bivši nogometaš Dinama, Crvene zvezde, Reala, Barcelone…, odgovarao je na vječna pitanja vječnih jugonostalgičara, koje čak ni vrijeme nije uspjelo otjerati u pećine povijesti iz kojih uvijek iznova maltretiraju ljude s prostora koje je nekoć bio dijelom Jugoslavija, ali prije toga i Austro-Ugarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan i jedini – Luka Modrić

S obzirom da su neki hrvatski klubovi, primjerice Hajduk, osnovani u Austro Ugarskoj zašto nitko ne postavlja pitanje kako bi danas nogometna  reprezentacija te u vihoru Prvog svjetskog rata nestale države danas izgledala? Vjerojatno zato što se radi o besmislici, zašto onda Jugoslavija nije notorna besmislica?  Ipak je Austro Ugarska. za razliku od terorističkih jugoslavenskih režima, bila koliko toliko civilizirana država.

No pustimo povijest povjesničarima vratimo se ”Velikom Žutom” i njegovom izboru najboljih igrača s prostora bivše Jugoslavije. Nažalost, Prosinečki nije pronašao mjesto za najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena Luku Modrića. Takav njegov izbor, izbor bez Luke, više govori o njemu nego o kvaliteti legende Reala i višestrukog osvajača Lige prvaka. Da ne spominjemo Lukine epske pothvate s reprezentacijom Hrvatske. Jugoslavija je postojala sedamdesetak godina predugo a nikad, ponavljamo nikad, nije bila vice prvak svijeta.

Intervju Velikog Žutog…

Dakle, Robert Prosinečki je dao intervju za društvene mreže Nogometnog saveza Crne Gore, u kojem je odgovarao na pitanja koje smo već spomenuli. Robi je odgovorio i na pitanje vezano uz ”najboljeg nogometaša u povijesti zemalja s prostora bivše Jugoslavije”, ali računajući i nogometaše nakon raspada te države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Baš gledam, to mi je teško reći. Znaš, ono, ako kažem Dejo Savićević, onda će reći da mi je predsjednik. Bilo je jako mnogo dobrih igrača s ovog područja, svatko je obilježio svoju generaciju. Bilo ih je stvarno mnogo, da se nitko ne bi naljutio ili netko nešto mislio. Bilo je iz generacije Hrvatske nevjerojatno mnogo velikih igrača, za vrijeme Crvene zvezde da i ne pričam.

I onda poslije toga u reprezentaciji Jugoslavije igrača koji su napravili nevjerojatne karijere, igrali u najvećim klubovima toliko godina, tako da mi je teško sad reći tko je to. Ali jedan od njih je Dejan Savičević, pa Davor Šuker, Zvonimir Boban i Pape Sušić. Sad sam nabrzinu rekao. To su bili igrači koji su obilježili nogomet ne samo u Hrvatskoj ili bivšoj Jugoslaviji nego i u svijetu”, poručio je Prosinečki.

Očito Luka Modrić, ako je vjerovati bivšem treneru beogradske Crvene zvezde, nije obilježio svjetski nogomet. Što Luki vrijedi Zlatna lopta, super trofejno desetljeće u Realu, finale SP-a, polufinale SP-a, finale Lige nacija…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.