Možda već znate, kolač kojeg ovog puta donosi Slatki svijet radite od jedne smjese, a dobijete dva divna sloja – biskvit i kremu.
Sastojci:
5 jaja sobne temperature
150 g šećera
2 vanilin šećera
500 ml mlakog mlijeka
125 g maslaca
100 g glatkog brašna
100 g kokosa
prstohvat soli
Priprema
Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane da se malo ohladi.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodaje malo zagrijano mlijeko (mlako), maslac, kokos i brašno pa sve kratko izmiksajte tako da uklonite grudice.
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Bjelanjke pažljivo umiješajte u smjesu sa žutanjcima.
Pripremljenu smjesu izlijte u kalup veličine 20×30 cm kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite na nešto nižoj temperaturi od 160°C, otprilike 45-50 minuta. Pečeni kolač mora biti još malo drhtav, to znači da je dno kolača kremasto.
Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.