Recept za kolač koji svakako morate isprobati u sezoni trešanja! Jednostavne i ukusne čokoladne kocke sa sočnim trešnjama i šlagom predstavlja Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit s trešnjama
4 jaja
120 ml mlijeka
120 ml ulja
1 žlica arome vanilije
prstohvat soli
200 g šećera
180 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
3 žlice kakaa u prahu
300 g očišćenih trešanja
Čokoladni preljev
100 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
Dekoracija
400 ml slatkog vrhnja
Priprema
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol.
U drugoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte ulje, mlijeko i aromu vanilije. Dodajte suhe sastojke pa sve lagano izmiksajte.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (25×30 cm) pa ravnomjerno rasporedite očišćene trešnje. Kolač pecite 25 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Slatko vrhnje i mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Vrući čokoladni preljev prelijte preko vrućeg kolača pa ostavite da se upije.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Prije posluživanja premažite kolač tučenim slatkim vrhnjem.