Jesen miriše na jabuke, a jabuke na finu i sočnu štrudlu s jabukama! Savijača s jabukama ukusan je desert, jednako dobar hladan kao i topli. Recept donosi slatkisvijet.com.
Sastojci
500 g kora za savijače (10 kom)
1,2 kg kiselkastih jabuka
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
1 žlica cimeta
4 žlice krušnih mrvica
150 g maslaca
Priprema
Jabuke ogulite, krupno naribajte pa ostavite sa strane neka malo odstoje i puste svoj sok.
Prije nego što počnete slagati štrudlu, jabuke malo stisnite da ocijedite višak soka te ih pomiješajte ih sa šećerom, vanilin šećerom, krušnim mrvicama i cimetom. Ukoliko volite, ubacite i šaku grožđica koje ste prethodno namočili u rum.
Maslac otopite i ostavite sa strane.
Dvije kore za savijače stavite na radnu površinu jednu na drugu. Premažite ih otopljenim maslacem i malo pošpricajte s vodom pa stavite 1/5 nadjeva od jabuka.
Isto ponovite i sa ostatkom kora, i nadjeva od jabuka tako da ukupno dobijete pet savijača.
Štrudle posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili. Premažite štrudlu preostalim maslacem.
Šrudlu pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180°C.
Slatki savjet
Savijaču s jabukama poslužite toplu ili hladnu, a po želji ju posipajte sa šećerom u prahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.