Hrskave lisnate košarice s pudingom i svježim voćem

Foto: Slatki svijet

Atraktivne i ukusne košarice od lisnatog tijesta punjenje pudingom od vanilije i svježim bobičastim voćem osvojit će vas na prvi zalogaj!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
500 g lisnatog tijesta
1 pakiranje Dr. Oetker Galetta krem pudinga s okusom vanilije
500 ml hladnog mlijeka
svježe bobičasto voće
šećer u prahu

Priprema
Lisnato tijesto odledite i razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini.Tijesto razvaljajte na otprilike 5 mm debljine. Većim rezačem izrežite okrugle oblike, a manjim samo označite unutrašnji krug. Ako nemate rezače poslužit će vam i čaše različitih veličina. Ja sam koristila rezač za krafne i rezač za kekse.

Krugove posložite jedan do drugoga na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Unutarnji dio manjih krugova izbodite vilicom, tako da se tijekom pečenja čim manje napuhnu. Lisnate oblike pecite 10-ak minuta na 200 °C, dok ne poprime lijepu zlaćanu boju.

Ohladite ih na sobnoj temperaturi i pažljivo im izvadite sredinu. Galetta krem puding pripremite prema uputama na pakiranju. Sadržaj iz vrećice ulijte u zdjelu s hladnim mlijekom pa sve miksajte 1 minutu na najvećoj brzini.

Prazne košarice posipajte s malo šećera u prahu, zatim svaku napunite pudingom od vanilije i svježim bobičastim voćem. Lisnate košarice rashladite i poslužite se!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com