Desert kojeg će te obožavati! Isprobajte ukusnu talijansku poslasticu s dodatkom bijele, tamne i mliječne čokolade, piše Dolce by Ana za Slatki svijet!
Sastojci
Krema s Mascarpone sirom
350 g Mascarpone sira
6 velikih žlica šećera (ravnih)
2 žumanjka
100 g bijele čokolade
50 ml mlijeka
malo arome vanilije
350 ml vrhnja za šlag
Ostalo
200 g piškota
kava
rum
Čokoladna ganache krema
150 ml vrhnja za šlag
120 g čokolade (60 g mliječne i 60 g tamne)
Priprema
Pripremite tursku kavu i ostavite je da se ohladi.
Bijelu čokoladu rastopite u mlijeku i također ostavite da se ohladi.
Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom. Smjesu kuhajte na pari 10-15 minuta pa ostavite da se ohladi. Ohlađenoj kremi od žumanjaka dodajte Mascarpone sir te sjedinite. Slatkom vrhnju dodajte malo arome vanilije, izmiksajte ga u šlag pa lagano umiješajte bijelu čokoladu i kremu od žumanjaka i Mascarpone sira (može i mikserom).
Za pripremu čokoladne ganache kreme vrhnje za šlag i čokoladu otopite na laganoj vatri pa ostavite da se ohladi.
U ohlađenu kavu dodajte rum te namočite piškote. U čaše ili zdjeloce za posluživanje slažite red piškota, dvije žlice ganache kreme pa red kreme od Mascarpone sira. Zadnji sloj kreme prekrijte naribanom čokoladom ili gorkim kakaom. Desert prije posluživanja ostavite neko vrijeme u hladnjaku da se rashladi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.