Jednostavan kolač s jagodama: Isprobajte ukusnu kombinaciju s pudingom

kolač s jagodama
Foto: Slatki svijet

U potrazi ste za jednostavnim receptom za neki kolač s jagodama? Isprobajte ovu ukusnu kombinaciju s pudingom od vanilije! Uljepšat će vam popodnevne kavice i vikend druženja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Biskvitno tijesto

125 g maslaca sobne temperature
120 g šećera
2 paketića vanilin šećera
2 jaja
250 g glatkog brašna
½ paketića praška za pecivo

Nadjev od vanilije i jagoda

500 ml mlijeka
1 prašak za puding s okusom vanilije
2 paketića vanilin šećera
250 g svježih jagoda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrvičasti posip

100 g hladnog maslaca
100 g šećera
100 g glatkog brašna

Priprema

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.

Dno okruglog kalupa za pečenje (26 cm) prekrijte masnim papirom, a stranice namastite i lagano pobrašnite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
kolač s jagodama
Foto: Slatki svijet

Pripremljeno tijesto u hrpicama stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte. Preko tijesta posložite na ploške narezane jagode, a preko jagoda kuhani puding od vanilije.

Puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vrući prelijte preko nadjeva.

Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.