Site icon narod.hr

Jednostavni i ukusni medenjaci

medenjaci

Foto: snimka zaslona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miris medenjaka često nas podsjeća upravo na mirise djetinjstva i kolačiće iz mamine i bakine kuhinje. Zbog jednostavnosti pripreme i maštovitih ukrasa, medenjaci se mogu pripremati i s najmlađim članovima obitelji.

Ovi ukusni medenjaci nisu zahtjevni za pripremu. “Brzi i jednostavni kolačići, neodoljivog mirisa i još boljeg okusa!” Ovako ih naziva Janette Razum s portala Slatki svijet.

Sastojci

Za tijesto
300g zobenog brašna
100g meda
100g kokosovog maslaca
1 jaje
2 čajne žličice sode bikarbone
začini po želji: cimet, đumbir… (savjetujem gotovu mješavinu začina za medenjake)

Za glazuru
50g šećera u prahu
3 žlice limunovog soka

Priprema

Nakon hlađenja tijesto ili oblikujte rukama u kuglice ili ga razvaljajte na radnoj površini i režite željene oblike (neka tijesto bude cca 2cm debljine).

Medenjaci se peku u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 minuta, sve dok rub na dnu medenjaka ne poprimi smeđu boju.

>Londoneri

Glazura

Pomiješajte šećer i sok od limuna dok ne dobijete željenu gustoću paste (ne smije biti pregusto niti prerijetko)

Savjet: Ukrasite svoje kolačiće po želji, budite kreativni, pustite mašti na volju i najvažnije od svega – dobro se zabavite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version