Kolač za sve prigode: Mrvičasta čoko pita!

Foto: slatkisvijet.com

Kolač za sve prigode! Pogledajte jednostvan recept za prhku i ukusnu pitu s čokoladnim pudingom i lješnjacima!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Prhko tijesto

350 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
180 g hladnog margarina
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
50 ml mlijeka

Čokoladni nadjev

600 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom čokolade
100 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca

Ostalo

70 g sjeckanih lješnjaka

Priprema

Margarin kratko izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i mlijeko. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto. Podijelite tijesto na dva dijela, jedan veći i jedan manji dio, omotajte oba prozirnom folijom i ostavite pola sata u zamrzivaču.

Za pripremu čokoladne kreme puding skuhajte prema uputama na pakiranju. U vrući puding ubacite čokoladu i maslac pa miješajte kremu dok se sve ne otopi i sjedini.

Veći dio tijesta razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa položite na dno kalupa za pečenje (25×35 cm) kojeg ste namastili i pobrašnili. Ako vam je manji komad tijesta još mekan ostavite ga u zamrzivaču dok valjate donju koru i pripremate kremu. Tijesto ćete kasnije lakše izribati kada bude malo čvršće.

Preko tijesta izlijte čokoladnu kremu pa naribajte ostatak tijesta i posipajte kolač sjeckanim lješnjacima.

Mrvičastu pitu pecite otprilike 30 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni kolač po želji posipajte s malo šećera u prahu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com