Kremasta osječka kremšnita sa šlagom i voćem

Foto: Jannete Razum www.slatkisvijet.com

U sezoni obogatite ovaj kolač svježim jagodama i dobit ćete savršenu, proljetnu poslasticu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
Krema
10 jaja
250 g šećera
4 vanilin šećera
200 oštrog brašna
50 g gustina
2 l mlijeka
Ostalo
500 g lisnatog tijesta
500 ml slatkog vrhnja
0,5-1 kg svježih jagoda

Priprema
Lisnato tijesto odledite, tanko razvaljajte pa ispecite dvije tanke kore veličine cca 25×35 cm. Veličinu kora prilagodite kalupu u kojem ćete slagati kremšnite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da se lisnato tijesto tijekom pečenja smanjuje, svakako ga razvaljajte tako da bude malo veće od kalupa u kojem će te kasnije izliti kremu.

Za pripremu kreme žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Miksajte ih 3-4 minute dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. Dodajte oštro brašno, gustin i malo mlijeka pa pjenjačom sve dobro izmiješajte. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, a zatim ulijte u zdjelu sa žutanjcima miješajući smjesu cijelo vrijeme. Izlijte smjesu natrag u lonac u kojem se kuhalo mlijeko pa kuhajte kremu na skroz laganoj vatri nekoliko minuta.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa ih postupno dodajte u vruću kremu od žutanjka pa sve lagano sjedinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koru od lisnatog tijesta stavite na dno kalupa pa izlijte pripremljenu kremu. Kremu prekrijte prianjajućom folijom i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a za tim i u hladnjaku. Prije posluživanja kreme premažite tučenim slatkim vrhnje, a na vrh posložite drugi dio lisnatog tijesta kojeg izrežete prerežite na 15 jednakih dijelova.

Slatki savjet
U sezoni jagoda na kremu narežite svježe jagode, a zatim nanesite šlag i koru od lisnatog tijesta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.