Isprobajte neodoljivu kombinaciju kokosa, bijele čokolade i malina.
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Kora od kokosa
6 bjelanjaka
100 g šećera
100 g kokosovih mrvica
50 g glatkog brašna
Preljev za vlaženje kora
100 ml mlijeka
4 žlice Fabbri sirupa od kokosa
Krema od bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
5 žlica Fabbri sirupa od kokosa
500 g mascarpone sira
1 instant želatina fix (20 g)
Ostalo
džem od malina (pune 2 žlice za svaku koru)
Priprema
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok ne dobijete lagani snijeg. Postupno dodajte šećer i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete gusti, čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte kokos i prosijano brašno.
Smjesu rasporedite po dnu kalupa promjera 24-26 cm. Kalup prethodno obložite masnim papirom. Biskvit od kokosa pecite cca 25 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka dijela pa svaki dio navlažite s malo mlijeka. Mlijeko prethodno zagrijte do vrenja i pomiješajte s Fabbri sirupom od kokosa.
Za pripremu kreme slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre pa u njemu otopite bijelu čokoladu. Smjesu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i kratko hladnjaku. Ohlađenu kremu kratko izmiksajte. Dodajte dvije žlice Fabbri sirupa od kokosa, mascarpone sir sobne temperature i želatinu fix pa još jednom sve izmiksajte.
Tortu slažite u kalupu kojem se pekao biskvit. Koru od kokosa premažite tankim slojem džema od malina pa ravnomjerno rasporedite polovicu kreme. Prekrijte tortu drugom korom od kokosa i ponovite postupak, premažite ju tankim slojem džema od malina pa rasporedite ostatak kreme.
Tortu spremite u hladnjak, najbolje preko noći. Nakon što se torta dobro rashladi, pažljivo uklonite obruč od kalupa i premjestite ju na tanjur za torte.
Slatki savjet
Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i svježim malinama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa