Lagana i osvježavajuća: Kokos torta s malinama i kremom od bijele čokolade

Foto: Slatki svijet

Isprobajte neodoljivu kombinaciju kokosa, bijele čokolade i malina.

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Kora od kokosa
6 bjelanjaka
100 g šećera
100 g kokosovih mrvica
50 g glatkog brašna

Preljev za vlaženje kora
100 ml mlijeka
4 žlice Fabbri sirupa od kokosa

Krema od bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
5 žlica Fabbri sirupa od kokosa
500 g mascarpone sira
1 instant želatina fix (20 g)

Ostalo
džem od malina (pune 2 žlice za svaku koru)

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok ne dobijete lagani snijeg. Postupno dodajte šećer i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete gusti, čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte kokos i prosijano brašno.

Smjesu rasporedite po dnu kalupa promjera 24-26 cm. Kalup prethodno obložite masnim papirom. Biskvit od kokosa pecite cca 25 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka dijela pa svaki dio navlažite s malo mlijeka. Mlijeko prethodno zagrijte do vrenja i pomiješajte s Fabbri sirupom od kokosa.

Za pripremu kreme slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre pa u njemu otopite bijelu čokoladu. Smjesu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i kratko hladnjaku. Ohlađenu kremu kratko izmiksajte. Dodajte dvije žlice Fabbri sirupa od kokosa, mascarpone sir sobne temperature i želatinu fix pa još jednom sve izmiksajte.

Tortu slažite u kalupu kojem se pekao biskvit. Koru od kokosa premažite tankim slojem džema od malina pa ravnomjerno rasporedite polovicu kreme. Prekrijte tortu drugom korom od kokosa i ponovite postupak, premažite ju tankim slojem džema od malina pa rasporedite ostatak kreme.

Tortu spremite u hladnjak, najbolje preko noći. Nakon što se torta dobro rashladi, pažljivo uklonite obruč od kalupa i premjestite ju na tanjur za torte.

Slatki savjet

Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i svježim malinama.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com