Lagana i osvježavajuća: Kokos torta s malinama i kremom od bijele čokolade

Foto: Slatki svijet

Isprobajte neodoljivu kombinaciju kokosa, bijele čokolade i malina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Kora od kokosa
6 bjelanjaka
100 g šećera
100 g kokosovih mrvica
50 g glatkog brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preljev za vlaženje kora
100 ml mlijeka
4 žlice Fabbri sirupa od kokosa

Krema od bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
5 žlica Fabbri sirupa od kokosa
500 g mascarpone sira
1 instant želatina fix (20 g)

Ostalo
džem od malina (pune 2 žlice za svaku koru)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok ne dobijete lagani snijeg. Postupno dodajte šećer i nastavite miksati smjesu dok ne dobijete gusti, čvrsti snijeg. Na kraju lagano umiješajte kokos i prosijano brašno.

Smjesu rasporedite po dnu kalupa promjera 24-26 cm. Kalup prethodno obložite masnim papirom. Biskvit od kokosa pecite cca 25 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka dijela pa svaki dio navlažite s malo mlijeka. Mlijeko prethodno zagrijte do vrenja i pomiješajte s Fabbri sirupom od kokosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu kreme slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre pa u njemu otopite bijelu čokoladu. Smjesu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i kratko hladnjaku. Ohlađenu kremu kratko izmiksajte. Dodajte dvije žlice Fabbri sirupa od kokosa, mascarpone sir sobne temperature i želatinu fix pa još jednom sve izmiksajte.

Tortu slažite u kalupu kojem se pekao biskvit. Koru od kokosa premažite tankim slojem džema od malina pa ravnomjerno rasporedite polovicu kreme. Prekrijte tortu drugom korom od kokosa i ponovite postupak, premažite ju tankim slojem džema od malina pa rasporedite ostatak kreme.

Tortu spremite u hladnjak, najbolje preko noći. Nakon što se torta dobro rashladi, pažljivo uklonite obruč od kalupa i premjestite ju na tanjur za torte.

Slatki savjet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i svježim malinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.