Ukusan ledeni desert priprema se brzo i lako, a oduševit će vaše ukućane!
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
4 žutanjka
150 g šećera
sok i naribana korica 2 limuna
300 ml slatkog vrhnja
200 g tekućeg jogurta
Priprema
Žutanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte limunom sok i koricu pa sve zajedno kuhajte na pari – otprilike 5 minuta dok ne dobijete gustu, kremastu smjesu. Dok kuhate žutanjke na pari, cijelo vrijeme ih mutite pjenjačom ili mikserom. Maknite kremu s vatre i nastavite miksati kremu dodatnih 5 minuta dok ne dobije na volumenu i postane gusta.
Ohlađen kremu od limuna pomiješajte s grčkim jogurtom sobne temperature pa lagano umiješajte tučeno, slatko vrhnje. Duguljasti kalup za pečenje (cca 10×30 cm) obložite prozirnom folijom pa ulijte pripremljenu kremu od limuna.
Semifreddo spremite u zamrzivač preko noći. Idući dan Semifreddo izvadite na tanjur za posluživanje, pažljivo uklonite foliju i režite na tanke šnite.