Ako volite iznenaditi svoje goste nekim elegantnim i ukusnim desertićima isprobajte recept koji donosi Slatki svijet za mini tortice s bademima i kremom od vanilije koju dodatno možete obogatiti svježim bobičastim voćem.
Sastojci
Biskvitno tijesto
50 g maslaca
3 jaja
85 g šećera
1 vanilin šećer
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
25 g mljevenih badema
Krema od vanilije
300 ml mlijeka
1 prašak za puding s okusom vanilije
2 žlice šećera
2 vanilin šećera
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Maslac otopite i ostavite sa strane da se malo ohladi.
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte. Dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, mljevene bademe i otopljeni maslac pa sve još kratko izmiksajte na najnižoj brzini.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe za mini tortice i pecite cca 15 minuta na 170°C.
Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer stavite u lonac da se zagrije. U vrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. Puding ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga izmiksajte s tučenim slatkim vrhnjem.
Torticama malo odrežite vrh tako da bude ravan, a zatim i prerežite po pola. Sve polovice natopite s malo mlijeka, a zatim ih premažite kremom. Tortice ohladite u hladnjaku i poslužite se.