Mirisne i mekane: Kiflice s čokoladnim punjenjem

Foto: Slatki svijet

Isprobajte jednostavan recept kojeg donosi portal Slatki svijet za mirisne i mekane kiflice s čokoladnim punjenjem. Kiflice su idealne za doručak ili uz popodnevnu šalicu kave ili čaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Dizano tijesto
20 g svježeg kvasca
500 g glatkog brašna
250 ml mlakog mlijeka
100 ml ulja
1 jaje
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
Ostalo
čokoladni namaz (Linolada, Nutella i sl.)
šećer u prahu za posipavanje

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvasac razmrvite u zdjelicu pa pomiješajte s 1 žlicom brašna i 1 žlicom šećera (šećer i brašno oduzmite od ukupne količine). Mlako mlijeko prelijte preko kvasca, promiješajte i ostavite neka stoji 15-20 minuta dok se ne zapjeni.

U veću zdjelu stavite brašno, šećer, vanilin šećer i sol. Zatim dodajte pripremljeni kvasac, jaje i ulje. Spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Zdjelu s tijestom prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite barem sat vremena na toplome mjestu, da tijesto udvostruči volumen.

Kada tijesto dobije dovoljno na volumenu istresite ga na radnu površinu, malo ga premijesite i podijelite na četiri jednaka dijela. Prvi dio tanko ravaljajte u oblik kruga, a ostale dijelove ostavite sastrane i prekrijte čistom kuhinjskom krpom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobiveni krug od tijesta prerežite na četvrtine, a zatim svaku četvrtinu još dva puta tako da dobijete ukupno 12 trokutića.

Na širi dio svakog trokutića stavite po jednu žličicu čokoladnog namaza po želji (Linolada, Nutella i sl.). Kako čokoladni namaz tokom pečenja ne bi iscurio prilikom oblikovanja kiflica rubove tijesta prebacite preko čokoladnog namaza i pritisnite ih, a zatim kiflice lijepo zarolajte.

Na isti način pripremite i preostala tri dijela tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiflice slažite u lim za pečenje kojeg ste nauljili ili obložili masnim papirom. Prije pečenja kiflice možete, ali i ne morate premazati razmućenim jajetom.

Kiflice s čokoladnim namazom pecite 15-tak minuta na temperaturi od 180°C. Pečene kiflice ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih posipajte ih šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.