Mramorni kolač iznenađenja

Foto: Slatki svijet
Mramorni kolač je dobio novi izgled! Poigrajte se s različitim oblicima izrezivača i napravite zanimljiv kolač iznenađenja, piše Slatki svijet.
Sastojci
Tamni biskvit
  • 4 jaja
  • 260 g glatkog brašna
  • 200 g kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • ½ praška za pecivo
  • 200 ml ulja
  • 100 ml tople vode
  • 30 g kakaa u prahu
Svijetli biskvit
  • 3 jaja
  • 130 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 190 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 75 ml tople vode
Priprema

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.

Kako pomiješajte s toplom vodom tako da uklonite sve grudice pa umiješajte u smjesu od jaja. Zatim dodajte i ulje. Na kraju dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.

Smjesu još kratko izmiksajte pa izlijte u duguljasti Zenker kalup kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Pečeni kolač ostavite neka se hladi 10 minuta u kalupu, a zatim ga pažljivo premjestite na rešetku za hlađenje.

Ohlađeni kolač izrežite na šnite debljine cca 1,5 cm, a zatim Zenker izrezivačem za kekse u obliku leptiraizrežite sredinu svake šnite.

Svijetli biskvit pripremite na jednak način, samo bez dodatka kakaa. Kalup ponovno namastite i pobrašnite, a zatim na dno stavite 4 žlice svijetle smjese. Preko smjese posložite leptire,a preko njih prelijte ostatak svijetle smjese.

Kolač pecite cca 20 minuta 180 °C, svakako napravite opet test čačkalicom da vidite je li pečen. Kolač ohladite, posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet