- 4 jaja
- 260 g glatkog brašna
- 200 g kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- ½ praška za pecivo
- 200 ml ulja
- 100 ml tople vode
- 30 g kakaa u prahu
- 3 jaja
- 130 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 190 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 75 ml tople vode
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Kako pomiješajte s toplom vodom tako da uklonite sve grudice pa umiješajte u smjesu od jaja. Zatim dodajte i ulje. Na kraju dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
Smjesu još kratko izmiksajte pa izlijte u duguljasti Zenker kalup kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Pečeni kolač ostavite neka se hladi 10 minuta u kalupu, a zatim ga pažljivo premjestite na rešetku za hlađenje.
Ohlađeni kolač izrežite na šnite debljine cca 1,5 cm, a zatim Zenker izrezivačem za kekse u obliku leptiraizrežite sredinu svake šnite.
Svijetli biskvit pripremite na jednak način, samo bez dodatka kakaa. Kalup ponovno namastite i pobrašnite, a zatim na dno stavite 4 žlice svijetle smjese. Preko smjese posložite leptire,a preko njih prelijte ostatak svijetle smjese.
Kolač pecite cca 20 minuta 180 °C, svakako napravite opet test čačkalicom da vidite je li pečen. Kolač ohladite, posipajte šećerom u prahu i poslužite se!
Izvor: narod.hr/Slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.