Mrvičasta čoko pita s lješnjacima

Izvor: Slatki svijet

Kolač za sve prigode! Pogledajte jednostavan recept za prhku i ukusnu pitu s čokoladnim pudingom i lješnjacima, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Prhko tijesto

350 g glatkog brašna

½ praška za pecivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

180 g maslaca sobne temperature

100 g šećera

1 vanilin šećer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 jaja

Čokoladni nadjev

700 ml mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 paketa RUF pudinga s okusom čokolade

100 g šećera

100 g čokolade

50 g maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo

70 g sjeckanih lješnjaka

Priprema

Maslac kratko izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte 1-2 žlice mlijeka. Podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Jedan dio tijesta spremite u hladnjak, a drugi dio tijesta u zamrzivač (tijesto iz zamrzivača će biti tvrđe i lakše ćete ga naribati).

Za pripremu čokoladne kreme RUF puding s okusom čokolade skuhajte u 700 ml mlijeka, uz dodatak šećera. U vrući puding ubacite čokoladu i maslac pa kratko promiješajte kremu.

Tijesto koje je bilo u hladnjaku razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa položite na dno kalupa za pečenje kojeg ste namastili i pobrašnili. Kolač možete peći u četvrtastom kalupu cca 25×35 cm ili u okruglom kalupu za pite promjera 28 cm.

Preko tijesta izlijte čokoladnu kremu pa naribajte komad tijesta koje je bilo u zamrzivaču. Kolač dodatno posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.

Mrvičastu pitu pecite otprilike 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni kolač po želji posipajte s malo šećera u prahu. Prije rezanja i posluživanja ostavite kolač da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.