Kolač za sve prigode! Pogledajte jednostavan recept za prhku i ukusnu pitu s čokoladnim pudingom i lješnjacima, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Prhko tijesto
350 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
180 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
Čokoladni nadjev
700 ml mlijeka
2 paketa RUF pudinga s okusom čokolade
100 g šećera
100 g čokolade
50 g maslaca
Ostalo
70 g sjeckanih lješnjaka
Priprema
Maslac kratko izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte 1-2 žlice mlijeka. Podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Jedan dio tijesta spremite u hladnjak, a drugi dio tijesta u zamrzivač (tijesto iz zamrzivača će biti tvrđe i lakše ćete ga naribati).
Za pripremu čokoladne kreme RUF puding s okusom čokolade skuhajte u 700 ml mlijeka, uz dodatak šećera. U vrući puding ubacite čokoladu i maslac pa kratko promiješajte kremu.
Tijesto koje je bilo u hladnjaku razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa položite na dno kalupa za pečenje kojeg ste namastili i pobrašnili. Kolač možete peći u četvrtastom kalupu cca 25×35 cm ili u okruglom kalupu za pite promjera 28 cm.
Preko tijesta izlijte čokoladnu kremu pa naribajte komad tijesta koje je bilo u zamrzivaču. Kolač dodatno posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.
Mrvičastu pitu pecite otprilike 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni kolač po želji posipajte s malo šećera u prahu. Prije rezanja i posluživanja ostavite kolač da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa