Za sve ljubitelje marelica! Odlična i sočna pita s marelicama te hrskavim i slatkim posipom od badema i zobenih pahuljica.
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Podloga od tijesta
2 jaja
130 g šećera
1 vanilin šećer
125 g maslaca sobne temperature
180 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
Nadjev od marelica
500 g marelica
1 vanilin šećer
Mrvičasti posip
75 g glatkog brašna
80 g šećera
50 g hladnog maslaca
50 g sjeckanih badema
2 žlice zobenih pahuljica
Priprema
Šećer pjenasto izmiksajte s maslacem sobne temperature. Dodajte jaja pa još kratko sve izmiksajte.
Zatim dodajte brašno, sol i prašak za pecivo pa izmiskajte smjesu još jednom na najmanoj brzini.
Pripremljenu smjesu razmažite po dnu okruglog kalupa za pečenje (26 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom.
Preko smjese ravnomjerno rasporedite oprane i očišćene marelice. Marelice posipajte vanilin šećerom pa preko svega rasporedite i mrvičasti posip.
Za pripremu posipa pomiješajte navedene sastojke pa prstima lijepo sve razmrvite.
Pitu s marelicama pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180 °C.
Ohlađenu pitu posipajte sa šećerom u prahu i poslužite se!
Tekst se nastavlja ispod oglasa