Mrvičasti kolač s pudingom i šljivama

šljivama
Foto: snimka zaslona

Već mnogo puta isproban recept za ‘Kolač s jabukama i pudingom od vanilije’ doživio je i svoju varijantu sa šljivama! Zaista odličan i brzo gotov! Ranije sam ga isprobala i s jagodama, a čini mi se da će sljedeći put glavnu ulogu preuzeti breskve ili šumsko voće! S kojim god voćem ga isprobate vjerujem da se nećete razočarati, piše Janette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto
125 g maslaca sobne temperature
140 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja L
250 g glatkog brašna
½ praška za pecivo

Nadjev od šljiva
600 g očišćenih šljiva
1 vanilin šećer
½ žličice cimeta

Puding krema
500 ml mlijeka
1 prašak za puding od vanilije
4 žlice šećera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrvičasti posip
100 g hladnog maslaca
100 g glatkog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer

>Giotto torta bez pečenja

Priprema

Omekšali maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Ako vam se tijesto čini pregusto, dodajte 2-3 žlice mlijeka.

Dno i stranice višenamjenskog kalupa za pečenje (cca 24×32 cm) namastite i lagano pobrašnite. Pripremljenu smjesu za tijesto rasporedite po dnu kalupa na hrpice pa žlicom sve lijepo poravnajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko tijesta posložite polovice očišćenih šljiva i posipajte ih s vanilin šećerom i cimetom.

Za pripremu kreme puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vruć, prelijte preko šljiva.

Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač sa šljivama pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180 °C, ovisno o pećnici. Prije posluživanja kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.